APRIL APRIL!

Skribent

Peter Lithell

1 april 2016 | 06:15

Ingen sista dag i sikte för Beck – 23 nya filmer skall spelas in!

Goda nyheter för alla er Beck-fantaster därute. Produktionsbolaget Filmlance har precis bekräftat att hela 23 nya Beck-filmer har fått grönt ljus. Vi har inte sett det sista av Martin Beck. Inte på långa vägar.
Uppdatering 2 april: Ledsen att säga det men nedanstående artikel var bara ett aprilskämt.

Elaka rykten har cirkulerat om att detta kan vara den sista säsongen för Martin Beck och gänget. MovieZine kan dock bekräfta att så inte är fallet. Inte nog med att filmserien kommer att förlängas; produktionsbolaget Filmlance storsatsar på vår favoritpolis. Hela tjugotre (23) nya filmer ligger klara för produktion. 

Med en produktionstakt på fyra filmer/år innebär det att fansen har minst sex-sju år kvar att njuta av svenskt kriminaldrama när det är som bäst. Releasedatum är i skrivande stund inte klart för alla filmer. Troligt är dock att dessa matchar produktionstakten; det vill säga att fyra filmer per år kommer att släppas med start våren 2017. 

Det som dock är spikat är filmernas titlar. MovieZine har exklusivt fått ta del av dessa samt en kort synopsis till alla filmer:”Beck - Stänkaren” (2017)

I samband med att Martins granne behöver en ny lever ställs Beck och hans team inför sitt kanske svåraste uppdrag hittills. Efter efterforskningar uppdagas ett hittills okänt syndikat inom illegal organhandel och Martin måste göra ett omöjligt val. 

”Beck - Kattens svans” (2017)

Martin Beck tar sig an en hemlös katt vilket är startskottet för en oanad händelsekedja. Hans nya pälsklädda vän döljer en hemlighet som till varje pris inte får komma ut. 

”Beck – Svart” (2017)

Stockholm är lamslaget efter ett massivt strömavbrott under sommarens varmaste veckor. I takt med att vårt civiliserade samhälle snabbt bryts ner måste Beck rädda det som går innan allt är för sent.

”Beck – Beck” (2017)

En tillfällig bekantskap efter en sen krogkväll vänder upp och ned på Martins värld. Är Beck beredd att ta sitt ansvar eller är småbarnsåren sedan länge förbi?”Beck – Tapetens skarv” (2018)

En hemstylist känd från TV hittas brutalt mördad i sin ex-flickväns grannes husbil. Alla spår pekar mot en vän från Becks ungdomsår som drunknade för tjugofem år sedan. Inget är dock så enkelt som det verkar.

”Beck – Surdegen” (2018)

En hipster mördas i Majorna, Göteborg. Beck kallas in som expertkonsult men finner tacksamt att själva hipstern som fenomen är död. Inom kort inser Martin att det inte bara är surdegsbrödet som jäser i det skäggtäta bostadsområdet.

”Beck – April, april” (2018)

En ensling mördar människor på skämt och Martin Becks enhet kopplas in på fallet. Frågan är vem som skrattar sist?

”Beck – Tomtar på loftet” (2018)

Mitt under julrusningen slår en brutal rånarliga till i Stockholms innerstad. Förövarna är utklädda till tomtar vilket väcker till liv smärtsamma minnen från Steinars barndom. Beck måste nu hantera både rånarna och Steinars alltmer djupa depression.”Beck – Den gråtande clownen” (2019)

Ett bisarrt dubbelmord på en nycirkus leder in Beck och Steinar på en mardrömslik väg kantad av falska trapetsartister, dresserade apor och clowner som är allt annat än underhållande. Hinner de lösa mysteriet innan tiden runnit ut?

”Beck – 1,58” (2019)

Becks dotter blir kidnappad samtidigt som terrorister hotar att detonera en bomb någonstans i världen. Den första Beck-filmen att utspela sig i realtid; 95 minuter av ren spänning.

”Beck – Det olösbara sudokut” (2019)

Martin tar en välbehövlig paus från arbetet och ser fram emot en helg fylld av sudoku och konjak. Inget blir som han tänkt sig när en seriemördare skickar honom hånfulla meddelanden och gåtor via web-sudokun.

”Beck – Storhandlingen” (2019)

En truckförare drunknar i en barnpool. En bit bort kastar sig en IT-konsult med IBS framför sin grannes elbil. Finns det något samband mellan händelserna?”Beck – Ikeamorden” (2020)

Polisen utreder ett antal mord där offren plockats isär och tryckts in i platta paket. De enda spåren som finns är en blodig insexnyckel och ett kodat meddelande ställt till Martins nya kollega Leutrim.

”Beck – Tiden flyger” (2020)

När en urmakare blir mördad leder spåren till ett hemligt sällskap som hävdar att sommartid inte existerar. När Martin Beck får reda på deras plan inför årets sommarsolstånd startar en desperat kamp mot klockan.

”Beck – Den dubbade riddaren” (2020)

Becks gamla kollega Josef återvänder till enheten efter att ha misslyckats med att lösa ett mord i Tyskland.

”Beck – Lika barn leka bäst” (2020)

Livet ställs på ända när Gunvald Larssons dittills okända tvillingbror ringer på hemma hos Martin.

Large 9ca0c97eca30d2850cee603fd3403266 p032rhw7

”Beck – Sammanträffandet” (2021)

Ett spöke från Martins förflutna visar sig även ha kopplingar till Becks kollegor Steinar och Leutrim.

”Beck - Mannen med kaffekvarnen” (2021)

Ett nattligt samtal från ett nedlagt mentalsjukhus väcker Martin Beck. En märklig resa tar sin början.

”Beck – Obduktionen” (2021)

När rättsläkare Oljelund anklagas för att ha obducerat levande människor måste Beck välja sida. Gunvalds tvillingbror blandar sig i leken vilket får katastrofala effekter.”Beck – Pizzabudet” (2021)

Martins kvalitetstid med dottern Inger är i farozonen.

”Beck – Hamsterhjulets förbannelse” (2022)

En zooaffär agerar fasad åt en omfattande bordellverksamhet. För att komma åt männen som är ansvariga går Steinar under cover. Det som uppdagas sätter allas tillvaro på spel.

”Beck – Vändzonen” (2022)

Beck kör av misstag in i en både fysisk och mental återvändsgränd.

”Beck vs Wallander – Rättvisans gryning” (2022)

Två legendariska poliser ställs för första gången öga mot öga. Ett trippelmord med Freudianska undertoner får Becks och Wallanders vägar att korsas i en unik cross-over aldrig tidigare skådad inom svensk kriminalfilm. 


Vilka Beck-filmer ser ni mest fram emot? Kommentera nedan.
| 1 april 2016 06:15 |