Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

27 januari 2016 | 13:30

Ingen finanskris här - "Billions" får en andra säsong!

Succén är ett faktum. Så här säger skaparna själv om framgången.
Den nya Showtime-succén ”Billions” har nu fått grönt ljus för en andra säsong redan efter att de två första avsnitten har sänts. När serien släpptes i USA slog den nämligen rekord på Showtime som den mest sedda nykomlingen någonsin.

Så här säger David Nevins, chef på Showtime, till Variety om framgången för detta Wall Street-drama.

- ”Billions” är en trojansk häst i sammanhanget på så vis att den öppnar upp för reflektion över komplicerade frågor kring klasskillnader och rikedom. En ny överklass med superrika människor har vuxit fram i det här landet. Samtidigt som folk eftersträvar att ha ett sådant överflöd, finns där också en debatt kring jämlikhet och vad som är rättvist och inte.”

De ständigt konkurrerande huvudkaraktärerna Chuck Rhoades och Bobby Axelrod spelas av Paul Giamatti och Damian Lewis. Även Malin Åkerman har en stor roll som Lara Axelrod.

- Just för att serien tar upp sociala orättvisor, kan folk relatera till ”Billions” världen över, säger Lewis. Det är en direkt avspegling av vad som faktiskt pågår i den verkliga finansmarknaden. Dessa personligheter finns där ute och serien handlar om vad som driver dem. Vad de gör där får en direkt inverkan på våra liv, oavsett vi gillar det eller inte.

Inget mer är sagt om vad säsongen kommer att handla om eller när vi kan vänta oss att se den, men för alla er som redan är sålda på serien finns det alltså mer att hämta efter denna säsong.

Den första säsongen har nyss börjat på HBO Nordic. Läs gärna MovieZines eftersnack för det första och andra avsnittet.
| 27 januari 2016 13:30 |