Film

Skribent

MovieZine

30 juni 2020 | 09:15

"Inga stolar tillåtna" på Christopher Nolans inspelningar

Anne Hathaway förklarar det udda beslutet: "Om folk sitter så jobbar de inte." (Uppdaterat.)
Hej läsare! Som trogen besökare på MovieZine kan du bli en av våra allra första stödmedlemmar. Läs mer här...
 
Många filmskapare har sina egna metoder för att få fram det bästa och mesta ur sitt team. Skulle du få chansen att jobba på en filminspelning med Christopher Nolan - glöm att du får luta dig tillbaka mellan tagningarna.

Skådespelerskan Anne Hathaway har fått nöjet att jobba med Nolan på filmerna "The Dark Knight Rises" (2011) och "Interstellar" (2014), och berättar om regissörens motvilja till en viss möbel.

- Chris tillåter inte stolar. Jag har jobbat med honom två gånger, och han tillåter inga stolar. Han menar att om det finns stolar kommer folk att sitta, och om de sitter så jobbar de inte.
 

Anne Hathaway med Wes Bentley i "Interstellar".
 
Hathaway avslöjade den udda detaljen i en intervju med Variety. Och det kanske inte låter så dumt ändå, med tanke på Christopher Nolans starka filmografi. Är stolsförbud nyckeln till framgång?

- Jag menar, han har gjort dessa otroliga filmer. De är storslagna och ambitiösa, tekniskt avancerade och emotionella. I slutändan är han alltid klar före schemat och under budget. Jag tror att han har kommit på något bra där med stolsgrejen, tillägger skådespelerskan.
 
Uppdatering 1 juli: Sedan nyheten publicerades har den skapat en del snack i sociala medier. Indiewire fick en uppdatering från Nolans talesperson Kelly Novak, som klargör vad som gäller:

- Det enda som Nolan förbjuder på sina inspelningar är mobiltelefoner och rökning. Stolarna som Anne refererar till är de registolar som brukar stå runt videomonitorn (...) Chris väljer att inte använda sin, men han har aldrig förbjudit stolar. Skådespelarna och teamet kan sitta var de vill, när de behöver.

Christopher Nolans nästa film på bio blir "Tenet" med premiär 12 augusti. Du missar väl inte att Filmstaden kör flera Nolan-favoriter i repris på stor duk i sommar?
| 30 juni 2020 09:15 |