Film

Skribent

Mats Karlsson

20 november 2017 | 21:45

Infekterad Texas-historia blir film

Baseras på debutromanen "Devils Unto Dust" som är en mix av "True Grit" och "28 Days Later".
Hollywood håller alltid ögonen öppna för nya lovande historier som kan resultera i en franchise. New Regency tror sig ha hittat en sådan, då de har lagt beslag på rättigheterna till Emma Berquists debutroman "Devils Unto Dust", rapporterar Deadline.
 
Boken beskrivs som "True Grit" möter "28 Days Later" och kretsar kring 17-åriga Daisy Wilcox äventyrliga resa i 1870-talets Texas, under en period när befolkningen försöker återhämta sig från ett dödligt virus som har smittats tusentals människor och förvandlat dem till mordlystna "shakes". När Daisys pappa försvinner anlitar hon två Shakes-jägare, vars specialitet är att döda infekterade människor och tillsammans ger de sig ut för att hitta pappan.
 
Berquists bok har ännu inte släppts, men beräknas nå bokhandlarna i april nästa år. Om allt går enligt planerna kommer ordet shakes hamna på mångas läppar framöver.
 
- Vi är så glada att få samarbeta med New Regency med det här projektet, som föll för historien lika snabbt och hårt som vi gjorde, säger Big Talk Pictures grundare Nira Park, en av den kommande filmens producenter.
 
Vad tror ni, kan detta bli något?
| 20 november 2017 21:45 |