Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2016 | 13:30

"Independence Day 3" tar fighten ut i rymden

Roland Emmerich är snart bioaktuell med ”Independence Day: Återkomsten” men planerar redan nästa invasion.
USA:s självständighetsdag firas traditionsenligt den 4 juli, men redan den 29 juni smäller det - då har ”Independence Day: Återkomsten” svensk biopremiär. Ganska exakt tjugo år efter att blockbustern ”Independence Day” välte alla biokassor och sprängde Vita huset.

För några år sen skrev vi om Roland Emmerichs planer att spela in två uppföljare samtidigt. Så blev det inte, men en tredje film är fortfarande planerad. Regissören berättar för Empire:

- Nästa blir en intergalaktisk resa. Den utspelar sig kanske ett eller två år senare, inte 20 år senare. Jag vill behålla den här gruppen, det vore kul. Särskilt de unga karaktärerna och Jeff (Goldblum) och Brent (Spiner) ska medverka.


I ”Independence Day: Återkomsten” har människor haft tjugo år på sig att låna och lära av utomjordisk teknologi, och förbereda för en framtida attack. Emmerich vill sätta sina nya skådisar - som Liam Hemsworth, Maika Monroe och Jessie Usher - på ett rymdskepp ut i det okända.

- Jag ser framför mig hur de åker igenom ett maskhål för att slåss. Det blir en klassisk rymdfilm, men den måste handla om Jorden, och där har vi en riktigt bra idé.

Det hänger förstås på att ”Independence Day: Återkomsten” blir en biohit. Första filmen spelade in 817 miljoner dollar världen över på en budget på 75 miljoner.

Läs också: 15 framgångsrika sommarblockbusters - vilka var du och såg?

| 22 juni 2016 13:30 |