Film

Skribent

MovieZine

30 augusti 2023 | 07:15

Inatt på tv: Gripande katastroffilm från 1998 - bättre än "Armageddon"?

Strax innan Michael Bay släppte lös sin undergångsfilm kom den något mindre ambitiösa, men mer verklighetstrogna "Deep Impact".
Ett tv-tips för alla nattugglor med smak för förödelse: vid midnatt kan du se 90-talsrullen "Deep Impact" på TV12.
 
Filmen är idag kanske mer ihågkommen som den där som hamnade i skuggan av "Armageddon" sommaren 1998. Båda filmerna släpptes med någon månads mellanrum, och båda avhandlar ett liknande mardrömsscenario: vår planet är på väg att gå under när en jättelik meteor närmar sig med full kraft.
 
I rollistan syns bland andra Robert Duvall, Elijah Wood, Téa Leoni, Jon Favreau samt Morgan Freeman i rollen som USA:s president.
 
 
Där "Armageddon"-regissören Michael Bay satsade på en rätt osannolik lösning - att skicka upp ett gäng kaxiga oljeborrare i rymden - väljer Mimi Leder en mer verklighetstrogen approach i "Deep Impact". Filmen är gjord för ungefär hälften av "Armageddons" budget och därmed inte lika bombastisk, men många recensenter har hyllats dess fokus på karaktärer och den emotionella kärnan av historien.
 
Hur reagerar världen inför en kris? Det är den stora frågan som "Deep Impact" utforskar.
 
Screenrant jämför de båda filmerna i en artikel: "Den väljer en mer realistisk väg och skrämmer sin publik med en jordnära skildring av händelserna. Det gör storyn i "Deep Impact" bättre. I slutet känner man som tittare att man har gått igenom något hemskt. Med "Armageddon" har man för kul för att känna samma påverkan."
 
Här kan du se "Deep Impact":
 
• Inatt 00:00 på TV12
• Streama på SkyShowtime
• Streama på Tele2 Play
| 30 augusti 2023 07:15 |