Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

28 december 2023 | 09:15

Ikväll på tv: Samuel L. Jackson möter brutal seriemördare i blodig thriller från 2021

Den nioende filmen i "Saw"-serien, spinoffen "Spiral", blev något av en lyckad återgång till första filmens känsla och stil. Ikväll kan du sen den på tv.
Komikern Chris Rock var redan ett fan av "Saw"-filmerna, och ville göra något nytt med sin karriär. Så vad ska man med lite Hollwywoodinflytande till om inte hjälpa karriären i rätt riktning? Förutom att ta sig an huvudrollen och producera, var det Rock som hittade på plotten till  "Spiral: From the Legacy of Saw" och la även sin hand på manuset. Sånt som kan leda till katastrof här verkar ha fungerat fint. 
 
I "Spiral: From the Legacy of Saw" tar kommissarie Ezekiel ”Zeke” Banks (Chris Rock) och hans oerfarna partner (Max Minghella, son till Oscarsbelönade regissören Anthony Minghella) över utredningen på flera otäcka mord som påminner om stadens rysliga förflutna. Oavsiktligt fångad i ett alltmer förvirrande mysterium, befinner sig Zeke plötsligt mitt i mördarens makabra spel.
 
Vår recensent, Andreas Samuelson, gillade "Spiral" och gav den en respektabel trea eftersom filmen flyttar "den våldsamma filmserien tillbaka till originalfilmens rötter i en vild seriemördarjakt där fokus ligger mer på polisarbete än tortyr. Men det finns fortfarande brutala dödsfällor och kluriga twistar i en spännande om än inte felfri film."
 
Skräcknörden Andreas, som uppskatat en majoritet av "Saw"-filmerna, ser ingen anledning för mer blodtörstiga fans att bli besvikna: "De relativt få fällorna är fyndiga och de blodiga effekterna mer realistiska än larvigt splattriga. Det är en snygg, välgjord produktion som tacksamt nog övergett de värsta av “Saw”-filmernas jobba MTV-klippning och skakiga kameravinklar." 
 
Här kan du se "Spiral: From the Legacy of Saw": 
 
• Ikväll 21:45 på TV6
• Streama på Viaplay
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
 
 
| 28 december 2023 09:15 |