Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 augusti 2022 | 09:30

Idris Elbas dotter fick inte rollen som hans dotter: "Kemin var inte rätt"

"Min dotter vägrade att prata med mig på tre veckor", berättar den bioaktuellt skådespelaren.
I bioaktuella "Beast" spelar Idris Elba pappan till två tonårsflickor, som tillsammans blir jagade av ett vilddjur under ett safari som gått snett. Elba berättar i en intervju att hans egna dotter Isan, 20 år, provfilmade för ena rollen - men ansågs tydligen inte tillräckligt trovärdig för att spela hans dotter på film, skriver People.
 
- Hon provfilmade och i slutändan handlade det om personkemi. Hon är toppen, men för relationen i filmen så var kemin mellan mig och min dotter inte rätt, märkligt nog.
 
 
När Isan fick höra att hon inte hade fått rollen vägrade hon att prata med pappa på tre veckor. Producenten Will Packer tillägger att "hon var bra och kom väldigt nära", men i slutändan behövde de göra det val som blev bäst för filmen. Men besvikelsen gick snart över, och Idris Elba fick sällskap av dottern på premiären av "Beast" häromveckan.
 
- Hon tog det bra, vi tog oss igenom det och jag är stolt över henne. Att hon trots allt följde med på premiären, säger Idris Elba.
 
 
Elba spelar Dr. Nate Daniels, en man som nyligen blivit änkling. Han återvänder till Sydafrika, där han först träffade sin fru, tillsammans med sina döttrar på en sedan länge planerad resa till ett viltreservat.
 
Men det som börjar som en läkande resa förvandlas plötsligt till en skräckinjagande kamp för överlevnad när ett lejon, som överlevt blodtörstiga tjuvjägare och nu ser alla människor som fiender, börjar förfölja dem.
 
Iyana Halley ("The Hate U Give", "This is Us"-serien) spelar Daniels 18-åriga dotter Meredith och Leah Sava Jeffries ("Empire") spelar hans 13-åring, Norah.
| 20 augusti 2022 09:30 |