Film

Skribent

Josefine Krischausky

4 augusti 2022 | 14:00

Idris Elba i "Bullet Train"-regissören David Leitchs nya actionthriller

Filmen "Bang!" baseras på serietidningarna med samma namn, och är en del av Netflix pågående samarbete med förlaget Dark Horse comics.
Idris Elba fortsätter att hålla sig uppbokad med nya projekt, och har precis landat sin nästa roll. Variety skriver att skådespelaren är klar för en ny actionthriller från den "Bullet Train"-aktuella regissören David Leitch, som går under titeln "Bang!".
 
"Bang!" görs som en originalproduktion hos Netflix, och baseras på serietidningarna med samma namn, från förlaget Dark Horse Comics. Filmen är en del av streamingtjänstens pågående samarbete med serieförlaget, som redan sträcker sig ett antal år tillbaka, och precis har förlängts ytterligare.
 
Handlingen i "Bang!" utspelar sig i en värld som närmar sig en apokalyps, orsakad av en terrorklassad kult, som har börjat ge ut en serie böcker som hjärntvättar sina läsare. En högt ansedd spion får därmed uppdraget att leta upp författaren som bär huvudansvaret för de onda planerna. 
 
Manuset till filmen skrivs av Matt Kindt, en av författarna bakom förlagan, tillsammans med Zak Olkewicz, som nyss samarbetade med Leitch på "Bullet Train". 
 
Tidigare produktioner från Netflix partnerskap med Dark Horse inkluderar bland annat Jonas Åkerlunds actionthriller "Polar", samt serien "The Umbrella Academy", som tidigare i somras var aktuell med sin tredje säsong. Även en tv-adaption av serietidningarna "Mind MGMT" ska just nu vara under utveckling hos streamingtjänsten.
 
Hittills i år har Idris Elba medverkat i filmer som "Sonic the Hedgehog 2" och "Thor: Love and Thunder". I höst är han aktuell med huvudrollen i actionfilmen "Beast", samt George Millers fantasydrama "Tre tusen år av längtan".
| 4 augusti 2022 14:00 |