Film

Skribent

Alexander Svensson

29 mars 2024 | 04:00

Idag på tv: Steven Spielberg gör härlig äventyrsfilm om ikonisk seriefigur

Tillsammans med Peter Jackson leverar Spielberg en snygg och spännande film värdig både Tintin och hans episka frisyr.
Serieböckerna om journalisten Tintin och hans otaliga äventyr har massvis med fans världen över. Två av dem är Steven Spielberg och Peter Jackson, två av vår tids stora regissörer och filmskapare. När de slog sina kloka huvuden ihop (Spielberg regisserade och Jackson producerade) för att ta Tintin till bioduken var det många som väntade sig något riktigt storslaget.
 
“Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet” är resultatet av samarbetet, och levererade på alla fronter. Animationen (filmen är animerad, med hjälp av CGI) är suverän, och ligger visuellt mycket närmare serieböckernas teckningar än vad en live-action-adaption någonsin kunnat göra. Skådespelet är på topp, med insatser från bland andra Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig och Simon Pegg. Och äventyret är underhållande från första till sista rutan.
 
Dupontarna läser MovieZines recension av "Tintins äventyr" (den fick 3/5 i betyg)
 
Filmens story kombinerar element från ett par olika Tintin-böcker (främst “Enhörningens hemlighet” och “Krabban med guldklor”) och följer Tintin och hans trogna hund Milou när de ger sig ut för att spåra upp en skatt tillhörande den sedan länge döde piraten Rackham den Röde. På vägen stöter han på en samling lömska skurkar och inleder en ikonisk vänskap med den försupne men godhjärtade kapten Haddock.
 
“Tintins äventyr” fick fina recensioner från pressen och blev en ekonomisk framgång. Trots det så har vi mer än tio år efter filmens premiär inte fått en uppföljare. Både Spielberg och Jackson har talat sig varma om idén, och tanken har varit att Jackson ska regissera nästa film, men än så länge ligger projektet på is. Synd det, för det finns gott om “Tintin”-böcker att adaptera, och ytterligare en film i samma anda och stil som “Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet” hade varit härligt.
 
"Kolla Tintin, vi blir påskunderhållning på TV3!"
 
Här kan du se "Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet":

• Idag 16:25 på TV3
• Imorgon lördag 08:10 på TV3
• Streama på Netflix
• Streama på Viaplay
• Streama på Tele2 Play
 
| 29 mars 2024 04:00 |