Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 juni 2016 | 09:10

Idag firar vi Ghostbusters-dagen!

Den 8 juni är numera Ghostbusters Day. ”Who you gonna call?”
Idag är det exakt 32 år sedan ”Ghostbusters” släpptes på bio. Filmen som snabbt blev en av 80-talets stora komediklassiker fick en uppföljare, en tv-serie, spel och serietidningar, och snart den emotsedda… eller iallafall omtalade, rebooten.

I USA har man därför utlyst 8 juni till Ghostbusters-dagen, med jippon på biografer över hela landet och annat skoj som händer på tv och på nätet. Bland annat:”Ghostbusters” tillbaka på bio - Originalfilmen från 1984 är tillbaka på mer än 800 amerikanska biodukar, med en speciell smygtitt på sommarens ”Ghostbusters”.

Spökspecial hos Jimmy Kimmel Live - Gamla och nya Ghostbusters: Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson och Annie Potts samt Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon och Leslie Jones, dyker upp som gäster i kvällens talkshow.

Tävlingar i sociala medier - Följ Ghostbusters på Twitter, Facebook, Periscope och Snapchat för bakom-kulisserna-klipp och massor med tävlingar.


Paul Feigs "Ghostbusters" kommer på bio 27 juli.

Vi firar här också med en tripp längs memory lane. Berätta i kommentarerna nedan: Vilka är era bästa minnen av "Ghostbusters"-filmerna?
| 8 juni 2016 09:10 |