Serie

Skribent

Alexander Svensson

6 oktober 2023 | 06:00

Idag återvänder "Loki" - här är allt du behöver veta om nya säsongen

Marvels lurigaste antihjälte är redo för mer tidsresande, mer oreda och fler äventyr i den nya säsongen som har premiär idag på Disney+!
Thors opålitlige adoptivbrorsa är vid det här laget en riktig långkörare som karaktär. Efter att ha debuterat i “Thor” år 2011 dök han upp i ytterligare fem filmer innan han slutligen fick sin egen serie 2021, i vilken han arresterades av tidspolisen TVA och blev involverad i maktspelen kring styret av självaste tiden. Nu är “Loki” - både karaktär och serie - tillbaka med en andra säsong.
 
Tom Hiddleston återvänder självfallet i huvudrollen (vem annars kan spela Loki vid det här laget?) och får sällskap av mer eller mindre samtliga karaktärer från den första säsongen. Owen Wilson, Sophia Di Martino, Gugu Mbatha-Raw och Wunmi Mosaku repriserar alla sina roller.
 
Det finns även ett par nya ansikten: Ke Huy Quan, känd som liten från “Indiana Jones och de fördömdas tempel”, och på senare år från “Everything Everywhere All At Once”, gör rollen som OB, teknikansvarig hos TVA. Även Rafael Casal “(Blindspotting”) och Kate Dickie (“Game of Thrones”) ansluter sig till rollistan i säsong 2.
 
Tom Hiddleston som Loki, Loki och Loki i  nya säsongen av "Loki"
 
En något mer kontroversiell återvändare är Jonathan Majors. Majors spelade He-Who-Remains i säsong 1, en karaktär som är en av många versioner av storskurken Kang, som Majors även gestaltade i “Ant Man and the Wasp: Quantumania” tidigare i år. I nya säsongen kommer Majors främst att spela Victor Timely, en annan Kang-variant. Majors återvänder trots den rättsprocess han står inför, där han anklagas för att ha misshandlat sin flickvän.
 
Vad handlar säsongen om då? Marvel har som vanligt varit snåla med detaljerna men den andra säsongen följer upp på den första. Där slutade det med att Loki till synes strandades i en separat tidslinje efter att hans alternativa version/förälskelse Sylvie dödat He-Who-Remains och omintetgjort kontrollen över tidens flöde.
 
Loki måste nu försöka fixa de problem som Sylvies handlingar orsakat, och han har sex avsnitt på sig att göra det. Det första finns att streama från och med idag på Disney+.
 
| 6 oktober 2023 06:00 |