Film

Skribent

Josefine Krischausky

29 oktober 2021 | 21:45

Ice Cube säger "Oh Hell No" till vaccin - missar filmroll

En lönecheck på nio miljoner dollar stoppade inte rapparen och skådespelaren från att lämna sin kommande komedi, som skulle ha satt igång sin inspelning till vintern.
Ice Cube har lämnat sin roll i Sonys kommande komedi "Oh Hell No", enligt källor till The Hollywood Reporter. Anledningen? Filmens producenter ska ha ombett ensemblen att vaccinera sig mot covid-19, vilket rapparen och skådespelaren inte var så positiv till.
 
"Oh Hell No" skulle ha börjat filmas på Hawaii i vinter, med Kitao Sakurai ("Bad Trip") som regissör och Jack Black i den andra centrala rollen. Inspelningen flyttas nu fram, och det är oklart när den förväntas gå av stapeln. Först ska Sony hinna leta fram en ersättare till Ice Cube, som nu går miste om en lönecheck på nio miljoner dollar. 
 
Varken Sony, filmens producenter eller någon talesperson för Ice Cube har valt att kommentera situationen i nuläget. 
 
Något officiellt vaccinkrav finns inte i Hollywood, men sedan i somras finns däremot en överenskommelse mellan flera stora filmbolag och föreningar, som ska göra inspelningarna mer smittsäkra. Enligt denna får producenter välja att göra vaccin obligatoriskt på sina inspelningar, i fall där skådespelare och filmarbetare arbetar nära varandra utan något annat skydd.
 
Detta är inte heller första gången oenigheter kring coronavaccinet har påverkat en inspelning. I augusti behövde en filminspelning stoppas på grund av smittspridning orsakad av en ovaccinerad skådespelare, och ett liknande fall inträffade på inspelningen av "Gudfadern"-spinoffen "The Offer".
 
"Oh Hell No" är den andra produktionen som Ice Cube har hoppat av detta år. Han skulle även ha spelat i Universals boxningsfilm "Flint Strong", men lämnade sin roll av okända anledningar. Några andra filmer han däremot fortfarande förväntas dyka upp i är komedierna "Accidentes" och "Ride Along 3".
| 29 oktober 2021 21:45 |