Skribent

Alexander Dunerfors

12 april 2013 | 21:01

I år sjunker 3D-intresset

För första gången sedan 2009 förväntas 3D-biljetterna att sälja sämre.

Nyhetens behag har lagt sig, och för första gången sedan 3D-boomen år 2009 (tack för den, James Cameron!) kommer vi troligen att bli mer selektiva i år. En ny rapport visar att försäljningen av 3D-biljetter kommer att gå ner under 2013:

- Fler har säkert gått på bio tack vare 3D-teknikens spridning. Men den första spänningen har lagt sig. Konsumenterna tänker nu åter mer på filmens andra kvaliteter, och väger biljettpriset mot vad filmen kostar i 2D.

Man tror heller inte att årets blockbusters, som "Iron Man 3" och "Man of Steel", når lika otroliga framgångar som 2012 års "The Avengers" och "The Dark Knight Rises", enligt rapporten som The Wrap har tagit del av.

Bio har alltid setts som en billig underhållningsform, och fick sig en välbehövlig boost med hjälp av 3D de senaste åren, men allt bättre teknik för hemmabruk lär också konkurrera om filmälskarnas pengar framöver.

I länder som Kina och Ryssland får publiken å andra sidan inte nog. Där står 3D-filmerna för närmare 90 procent av alla biointäkter, och det lär inte ändras i första taget. 

Föredrar du 2D-versionen eller 3D-versionen när du får välja? Tror du att du kommer se fler eller färre filmer i 3D i år? Kommentera nedan.

| 12 april 2013 21:01 |