Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 april 2024 | 14:30

Sci-fi-filmen från 2011 slaktades av kritiker - kan få en andra chans

"I Am Number Four" är redo för en nyinspelning, enligt rapporter.
Minns du young adult-filmen "I Am Number Four" från 2011? Lugn, det gör inte många andra heller. Sci-fi-adaptionen med Alex Pettyfer i huvudrollen handlade om ungdomar med utomjordiska krafter, och var tänkt som första delen i en franchise (det finns sex böcker till i samma serie).
 
I en tid då "Twilight" och "Hunger Games" regerade på bio försökte många att locka den unga publiken med övernaturliga bokadaptioner - inte minst producenten Michael Bay.
 
Men den planerade uppföljaren skrotades snart. Inte så mycket för att filmen floppade - den spelade in respektabla 150 miljoner dollar på en budget av 50 miljoner. Mer på grund av det svala mottagandet från fans, samt kritikernas brutala sågningar.
 
"Lite för fånigt, pubertalt och rörigt" tyckte MovieZines recensent. På Rotten Tomatoes tyder låga 33 procent på att ingen annan blev särskilt imponerad heller.
 
 

Skriver manus till en nyinspelning

 
Kanske är världen redo för ett nytt försök, så här 13 år senare? Redo är iallafall böckernas författare James Frey som låter hälsa (via SFFgazette.com) att en reboot ligger på manusstadiet:
 
- Neil Moritz producerar en version som skrivs av originalfilmens manusförfattare, Alfred Gough och Miles Millar. De har just gjort "Wednesday". Så vi är mitt i en process. Jag kan inte säga om det någonsin kommer att bli av, men jag jobbar med fantastiska personer som försöker få till det.
 
"I Am Number Four" handlar om John Smith, en tonårig utomjording med superkrafter, som gömmer sig på jorden sedan en ond utomjordisk ras har förstört hans hemplanet. Förutom Pettyfer sågs Teresa Palmer i rollistan.
 
Hade ni velat se fler filmer i samma serie? Kommentera nedan.
| 3 april 2024 14:30 |