Film

Skribent

MovieZine

17 februari 2023 | 08:30

"I Am Legend 2" inspireras av "The Last of Us" - och ignorerar hur den förra slutade

Producenten Akiva Goldsman ger nya detaljer kring uppföljarna till "I Am Legend" och "Constantine".
Uppföljaren till "I Am Legend" är nu verkligen på gång hos Warner Bros.
 
Will Smith kommer få sällskap av Michael B. Jordan i en historia som utspelar sig "några årtionden senare", berättar producenten Akiva Goldsman för Deadline.
 
- Jag är besatt av "The Last of Us", där vi ser en värld kort efter apokalypsen men också efter 20-30 år. Man får se hur Jorden återtar världen, och det finns något vackert där. När människan inte längre är den primära invånaren, vad händer då? Det kommer bli speciellt visuellt i New York, säger Goldsman.
 
I mars förra året kunde vi läsa om hur det var Michael B. Jordan som övertygade Will Smith till att göra "I Am Legend 2".
 
Michael Jordan spelar en ny karaktär i "I am Legend 2".
 

Will Smiths karaktär överlevde... eller?

 
Den första filmen släpptes år 2007 och i åratal har man jobbat med att försöka hitta rätt story för en uppföljare.
 
Nyckeln blir att ignorera slutet av förra filmen - där forskaren Neville offrade sitt liv. Istället spinner man vidare på det alternativa slutet där Will Smiths rollfigur överlevde, precis som i Richard Mathesons bokförlaga:
 
- Vi går tillbaka till originalboken och det alternativa slutet. Det Matheson beskrev var hur människans tid som planetens dominerande art har kommit till sitt slut. Det är intressanta saker att utforska.
 
 

"Constantine 2" är också på g

 
Goldsman bekräftar också att Warner Bros jobbar på en uppföljare till kultfavoriten "Constantine" från 2005, med Keanu Reeves tillbaka i rollen som John Constantine. Francis Lawrence ska regissera även fortsättningen, om kampen mellan gott och ont.
 
- Det är tack vare Keanu som alltid har sagt att han vill återvända till karaktären. Karaktären är väldigt mycket han. Det blev en underbar och vacker noir om en värld bortom vår. Vad som händer sen får vi upptäcka, jag skriver manus just nu.
| 17 februari 2023 08:30 |