Film

Skribent

MovieZine

30 maj 2023 | 13:10

Svenska satiren "Hypnosen" i tävlan på prestigefull filmfestival

Asta Kamma August medverkar i dramakomedin om en prestigefylld tävling, som nu får delta på en prestigefylld tävling.
Regissören Ernst De Geers långfilmsdebut "Hypnosen" har valts ut till prestigefulla filmfestivalen Karlovy Vary i Tjeckien i sommar. Filmen, med Asta Kamma August och Herbert Nordrum i huvudrollerna, får världspremiär i huvudtävlan.
 
Satiriska "Hypnosen" skildrar entreprenörsparet André och Vera, som ska pitcha sin app för kvinnohälsa på en prestigefylld tävling. Innan de åker dit testar Vera hypnos för att sluta röka. Plötsligt är hon som förändrad och André börjar agera alltmer irrationellt.
 
– Det ska bli fantastiskt kul att få visa min debutfilm på en festival som jag hört så mycket gott om! Jag ser verkligen fram mot att den äntligen ska få möta en publik! säger Ernst De Geer.
 
I huvudrollerna ser vi Asta Kamma August, senast i "Bränn alla mina brev" och SVT:s "Händelser vid vatten", och norske Herbert Nordrum som fick sitt internationella genombrott i Joachim Triers tvåfaldigt Oscarnominerade "Världens värsta människa" häromåret. Dessutom medverkar David Fukamachi Regnfors ("Deg", "Kapningen") och Andrea Edwards ("Tunna blå linjen").
 
"Hypnosen" är Ernst De Geers långfilmsdebut. Filmen började som ett av de första projekten i Filminstitutets talangsatsning Wild Card, och är gjord inom ramen för Moving Sweden, ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet och SVT. Den har planerad svensk biopremiär nästa år.
| 30 maj 2023 13:10 |