Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 mars 2020 | 10:00

Hyllade dokumentären "Till min dotter" finns nu att streama

Den hyllade och Oscarsnominerade krigsskildringen "Till min dotter" ("For Sama") släpps idag hos Cineasterna.com.
Krisen i biobranschen öppnar upp för nya digitala alternativ. Under veckan har vi skrivit om flera bioaktuella filmer som släpps för streaming, och här är ännu en.

Cineasterna meddelar oss att dokumentären "Till min dotter" ("For Sama") nu finns i deras utbud. Krigsskildringen inifrån Aleppo har hyllats som en av årets bästa filmer, inte minst av MovieZines egna recensent Jake Bolin som kallar den: "...en unik dokumentär vars tillblivelsehistoria trotsar alla odds. En brutal ögonvittnesskildring från ett krig som fortfarande pågår."

Toppbetygen har haglat över den Oscarsnominerade dokumentären, som fick svensk biopremiär 13 mars. Med anledning av coronaläget har distributören Studio S Entertainment nu valt att flytta den direkt till video-on-demand.
 
 
Hos Cineasterna.com kan du låna filmen kostnadsfritt med ett vanligt bibliotekskort. Fler streamingtjänster kommer att få in "Till min dotter", och andra titlar lär också tillkomma.
 
Streamingtjänsten Draken Film meddelade under veckan att de släpper andra kritikerrosade filmer som "Porträtt av en kvinna i brand", "En kvinnas val" med flera, för att stötta kvalitetsfilmsbiografer.
| 19 mars 2020 10:00 |