Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

25 maj 2016 | 17:00

Hur skulle det låta om Hermione var Beyoncé? Här är Hermioncé

Missa inte YouTube-aren som sjunger som Beyoncé, men ur Hermiones perspektiv. En Potter-parodi på nya "Hold Up"!
Gillar du "Harry Potter" och dansar loss varje gång Beyoncé spelas i högtalarna? Då har du hittat din nya favoritartist. Damer och herrar, ge en applåd för... HERMIONCÉ.


"I hopped up out the bed and stepped on Scabbers, but that rat was an animagus, just like Sirius."

Dominique från YouTube-kanalen The Storyscape har nämligen kombinerat sina två huvudintressen - musik och "Harry Potter" - och skrivit om texten till Beyoncés hit "Hold Up" från den nya plattan "Lemonade". Det är en parodi som med en omskriven text skulle kunna vara skriven av Hermione själv när hon är som mest nykär och  besatt av Ron, någonstans mellan den femte och sjätte boken. Det är en svartsjuk och revirbeskyddande Hermione - nej, Hermioncé - som här beklagar sig över att Ron är med andra tjejer, så som Lavander, som bara får honom genom trolldrycker och formler.

I sången, som låter väldigt likt Beyoncés röst, sjunger hon rader som: "I don't wanna lose my pride, but I'ma Crucio a witch". Hon tänker alltså tortera någon om de rör Ron.

Klippet sprids nu på interwebs och det är tydligt att folk vill höra mer nördiga sånger från hennes pipa. Bustle intervjuade henne, där det finns en viss antydan att det kan komma mer men också att det finns fler att hämta redan. Bland annat en parodi på Rihannas "Work" - nu gjord av "Readhanna" om böcker, så klart.

"Mycket av mitt skapande handlar om att överlappa dessa två världar [böcker och musik] och på senaste tid har jag fullkomligt svämmat över med bok-parodier... Det är också ett utmärkt sätt att tvinga mig själv att öva gitarr".

Se Hermioncé ovan!
| 25 maj 2016 17:00 |