PODCAST

Skribent

Fabian Nordlander

19 augusti 2016 | 17:00

Hur bra var Pokémon-filmen egentligen?

Nostalgin dunklar oftast minnet, våra barndomsfavoriter kanske inte alltid håller tidens mått. Så i denna Pokémoncraze är det dags att öppna ögon och titta på det som en gång ansågs vara heligt.
“Pokémon Go” fortsätter regera människors vakna tid och fiktiva husdjur har aldrig varit så populära sedan Tamagotchis. När det första spelet för Game Boy släpptes 1996 var marknaden mest dominerad av barn medan de vuxna antingen förfärades eller skrattade åt denna kortlivade fluga, men skrattar bästa den som skrattar sist. Pokémon lever starkare än någonsin, franchisen är nästan lika svår att döda som en Snorlax på högsta level.

Men om man tittar tillbaka på Pokémons efterbörd så som spelkorten, TV-serien och framförallt filmerna, så har nog inte kvalitén bestått. Hur var egentligen den där filmen vi alla gick och såg medan våra föräldrar vägrade följa med oss på? Det har vi undersökt.

I det senaste avsnittet av vår podcast “Nörden & Jag” djupdyker vi i Pokémon, allt från spelen vi grävt fram till TV­serien och filmen. Vi går igenom allt! Lyssna och följ med på en nostalgitripp som kommer få dig att svära över dina föräldrar som övertalade dig att Pokémon­-kort aldrig skulle vara värda något.

Lyssna i separat fönster här.
Finns även på iTunes & Acast
| 19 augusti 2016 17:00 |