Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 oktober 2023 | 15:00

"Hunger Games"-regissören kände fansens vrede: "Vi verkade oseriösa"

Att dela upp sista filmen i en serie blev något av en Hollwyood-trend. Men var det så bra? "The Hunger Games"-regissören Franics Lawrence är självkritisk.
Det började verka som en tradition, banne mig. När "Harry Potter och dödsrelikerna" skulle bli film, den sista i serien, beslöt man sig för att dela upp den i två delar. Vilket fungerade så bra, ekonomiskt, att fler franchiser lät sig inspireras. Det var inte alltid en bra idé och ledde bland annat till att "Divergent"-serien aldrig fick en avslutning. Åtminstone en luftar öppet sin självkritik.
 
Francis Lawrence, som regisserade alla "Hunger Games" förutom den första, och även sitter bakom ratten på kommande prequelen "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes", berättade för People att han ångrar beslutet helt och hållet.
 
- Vad jag insåg efteråt, och efter att ha hört alla reaktioner och känt fansens vrede, var att det var frustrerande. Och jag förstår det.
 
Regissören menar att den långa väntetiden var problemet. Fördelen, säger han, var att de kunda filma mycket mer av förlagan jämfört med de tidigare böckerna. Men han har samtidigt full förståelse för frustrationen.
 
- Om du har en cliffhanger i en TV-serie, så behöver du vänta en vecka. Men att tvinga folk vänta ett år, tror jag framstod som oseriöst, även om det inte var menat så.
 
"The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes" utspelas 64 år före första filmen, och har biopremiär 17 november. Vill du friska upp minnet (eller kolla hur det kommer gå) så finns resterande filmer i franchisen att streama på Netflix eller Viaplay.
 
| 14 oktober 2023 15:00 |