Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 december 2013 | 18:01

"Hundraåringen" kan få uppföljare

Robert Gustafsson och regissören Felix Herngren är öppna för nya historier ur den pigge pensionärens liv.

Om bara en vecka får några hundra tusen nöjda läsare se storsäljaren "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" bli film. Förväntningarna är höga, inte minst hos Felix Herngren och hans huvudrollsinnehavare, som mycket väl kan tänka sig en del två om allt går vägen.

- Ja, det tror jag absolut skulle gå. Det är en fantastisk karaktär och vi har byggt upp en värld nu som är Hundraåringens värld och där saker och ting kan hända. Blir det en succé kommer det säkert bli en tvåa. Men det är alldeles för tidigt att säga. Med tanke på budgeten (63 miljoner kr, reds.anm.) gäller det att den ses av många, säger Herngren till MovieZine.

Robert Gustafsson spelar rollen som Allan Karlsson, titelns hundraåring som vägrar dö eller fira födelsedagar, utan ger sig ut på nya äventyr samtidigt som han ser tillbaka på ett spännande liv. Men det finns mer att berätta:

- Alla återblickar är ju inte med, han har ju upplevt mer. Det är isåfall bara en nutidshistoria som ska till, säger Gustafsson och tillägger:

- En schysst titel vore "102-åringen"!

"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" får sin biopremiär på juldagen.

| 19 december 2013 18:01 |