Serie

Skribent

Alexander Kardelo

28 mars 2020 | 09:00

Humorserien "Little Britain" kan komma tillbaka

Matt Lucas är intresserad. Netflix är intresserade. Låt oss hoppas!
Nästan 15 år har gått sedan sketchserien "Little Britain" (2003-2006) sändes. Brittiska komikerna Matt Lucas och David Walliams bytte peruker, utklädnader och dialekter på löpande band för att skapa en serie minnesvärda karaktärer, och lika ikoniska oneliners. "Computer says nooo..."

Har vi tur, kan det bli mer. Netflix har pratat med grabbarna om att återuppliva denna humorklenod med nya avsnitt, skriver Deadline.

- Det kan hända. Vi hade ett samtal med dem för ett tag sen, då planterades ett frö i våra huvuden. Vi skulle gärna återuppliva serien på något sätt, vid något tillfälle. Vi är båda rätt upptagna, men vi snackar ofta, och en idé var att göra en ny scenshow av "Little Britain", säger Matt Lucas.

Enligt brittiska skvallertidningar har Matt Lucas och parhästen David Walliams erbjudits 3 miljoner brittiska pund (37 miljoner kronor) för en remake av serien.

Det är förhoppningsvis bara en tidsfråga innan karaktärer som rappkäftade Vicky Pollard, Fat Fighters-Marjorie och Daffyd, "the only gay in the village", kommer tillbaka i rutan. Det kan bli intressant att se hur deras vassa humor klarar sig i dessa tider.
 
Alla säsonger av "Little Britain" kan ses på HBO Nordic.
| 28 mars 2020 09:00 |