Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 oktober 2011 | 20:01

"Human Centipede II" - en hyllning till "Schindler's List"

Så förklarar Tom Six sin sjuka, sjuka, sjuka uppföljare.

Om du inte fick nog av hopsydda anus och sadistiska galningar efter första "Human Centipede"-filmen, vänta bara tills du får se vad regissören Tom Six hittat på denna gång.

- Jag visste att del ett var tvungen att bli psykologisk, för att vänja folk vid tanken först. Den andra behövde bli mer visuell. Jag tänkte redan då kring en uppföljare: "Vad skulle vara värre än en kirurg som försöker skapa en mänsklig tusenfoting? Det måste vara något slags fan, som saknar all medicinsk kunskap.

I en intervju med Fangoria förklarar han också varför filmen är i svartvitt:

- Del ett använder sig av kliniska färger och en stadig kamera, vilket passar Dr. Heiters historia väl. Med tvåan ville jag göra en helt annan typ av film. En mörk historia, smutsig och vacker på samma gång. I färg skulle all fokus hamna på äckligheterna. Här finns så mycket mer än så. I svartvitt blir berättelsen riktigt obekväm. Tänk "Schindler's List". Spielberg använder sig av en röd klänning, jag använder brun diarré. Det är en hyllning till "Schindler's List"!

Låter det här som en riktig skitfilm? Ursäkta ordvitsen. Eller ser du fram emot "Human Centipede II" på svenska biografer? Kommentera nedan.

| 12 oktober 2011 20:01 |