Film

Skribent

Viktor Eriksson

4 juli 2024 | 16:30

Hugh Jackman berättar om sin Wolverine-audition – trodde det var kört

I år har skådespelaren spelat rollen i 25 år.
Hugh Jackman är återigen aktuell i rollen som Wolverine i och med sommarens stora superhjältefilm “Deadpool & Wolverine". Men i en ny intervju med Entertainment Weekly avslöjar skådespelaren att han en gång trodde att han inte skulle få rollen.
 
I själva verket hade skådespelaren Dougray Scott redan fått rollen när Hugh Jackman fick göra en audition, vilket han själv säger inte var den roligaste upplevelsen. Han säger att han kom ihåg att han läste repliker för regissören Bryan Singer samtidigt som manusförfattaren Tom DeSanto satt i ett hörn och verkade vara allt annat än imponerad.
 
– Han sa bara “Tyst… Tystare… Tystare." Till slut kunde jag inte ens höra mig själv, säger Hugh Jackman.
 
– Det var tydligt att han tänkte typ “Varför lägger jag min lunch på att göra en audition med någon för en roll som redan är fylld?” Han var riktigt sur.
 
Hugh Jackman avslutade sin audition övertygad om att det hela var kört. Men istället för att köra honom till flygplatsen tog filmens assisterande producent Kevin Feige honom istället på middag med manusförfattaren.
 
– Jag sa “Kevin, vi vet alla att jag inte kommer att få rollen. Du behöver inte bjuda mig på middag”, säger Hugh Jackman.
 
– Men nej, han satt med mig och vi käkade stek och sen körde han mig till flygplatsen. Det glömmer jag aldrig. Det var så snällt. Jag tänkte att honom kommer jag aldrig att träffa igen.
 
Så blev det däremot inte. Dougray Scott var nämligen också klar för "Mission Impossible 2" men fick inte göra både filmerna samtidigt för Tom Cruise. I slutändan gick rollen därmed till Hugh Jackman som spelade Wolverine i “X-Men” som hade premiär år 2000. I år har Hugh Jackman därmed spelat karaktären i 25 år.
 
 
| 4 juli 2024 16:30 |