Serie

Skribent

MovieZine

30 mars 2022 | 17:30

"House of the Dragon" har fått ett premiärdatum - och nya bilder

Serien som utspelar sig 200 år innan "Game of Thrones" kommer till svenska HBO Max den 22 augusti. Spana in en drös med nya bilder!
Nu är det bekräftat att "House of the Dragon" får sin premiär på sensommaren. Den 21 augusti närmare bestämt startar HBO Max upp George R.R. Martin-hajpen på nytt med en prequel-serie som utspelar sig 200 år innan händelserna i "Game of Thrones". I Sverige kommer vi kunna följa serien dagen efter USA, så ringa in måndagen 22 augusti i kalendern.
 
Den här gången berättas historien om Huset Targaryen med bland andra Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Sonoya Mizuno och Rhys Ifans i huvudrollerna.
 

Läs mer om karaktärerna i "House of the Dragon" nedan

 
 
Paddy Considine som kung Viserys Targaryen, vald av Westeros lorder till att efterträda den gamla kungen Jaehaerys Targaryen vid det Stora Rådet i Harrenhal. Viserys är en varm, god och vänlig man som bara vill föra vidare sin farfars arv. Men goda män blir inte alltid med självklarhet stora kungar.
 
 
Matt Smith som prins Daemon Targaryen, yngre bror till kung Viserys och tronarvinge. En makalös krigare och drakryttare. Daemon har en drakes blod. Men det sägs att varje gång en Targaryen föds, singlar gudarna slant...
 
 
Olivia Cooke som Alicent Hightower, dotter till Otto Hightower, Kungens Hand, och den vackraste kvinnan i Westeros. Hon växte upp i The Red Keep, nära kungen och hans innersta krets och hon besitter både elegans och ett politiskt skarpt sinne.
 
 
Emma D’Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen, kungens förstfödda, av rent valyriskt blod och en skicklig drakryttare. Många skulle säga att Rhaenyra föddes med allt... men hon föddes inte som man.
 
 
Fabien Frankel som Ser Criston Cole, av dorniskt ursprung och son till Lord Blackhavens förvaltare. Cole äger inga rikedomar eller titlar - allt han har är sin ära och övernaturliga talang med svärdet.
 
 
Sonoya Mizuno som Mysaria, som kom tomhänt till Westeros och har sålts fler gånger än hon kan minnas. Hon kunde ha tappat modet men blev i stället prins Daemon Targaryens mest betrodda allierade.
 
 
Rhys Ifans som Otto Hightower. Kungens Hand som troget och lojalt tjänar både sin kung och hans rike. Som Otto ser det är det största hotet mot riket kungens bror Daemon och hans position som tronarvinge.
 
 
Steve Toussaint är Lord Corlys Velaryon, “The Sea Snake”. Lord av Huset Velaryon, en valyrisk blodslinje lika gammal som Huset Targaryen. Den mest välkände äventyraren till havs i Westeros historia. Lord Corlys har skapat ett mäktigt hus som är rikare än Lannisters och har den största flottan i världen. Här ser vi också Eve Best som prinsessan Rhaenys Targaryen, drakryttare och gift med lord Corlys Velaryon. ”The Queen Who Never Was” ratades som arvinge vid Stora Rådet, eftersom riket favoriserade hennes kusin Viserys – eftersom han är man.
 
HBO:s nya originalserie "House of The Dragon" får premiär på HBO Max den 22 augusti. Bara ett par veckor senare släpper Amazon sin påkostade "Sagan om Ringen: Maktens ringar" på Prime Video. Hösten 2022 kommer bli fantasyseriernas stora slag om tittarna...
| 30 mars 2022 17:30 |