Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juni 2024 | 08:00

Den äckligaste skräckfilmen från 2005 blir nu tv-serie

Eli Roth återbesöker "Hostel", nu med Oscarsnominerade Paul Giamatti i rollistan.
Skräckfilmen "Hostel" ska bli tv-serie, med regissören Eli Roth tillbaka bakom spakarna.
 
Serien beskrivs som "en modern tolkning" och en "upphöjd thriller" som ska ta sig an den blodiga och brutala franchisen med nya idéer, skriver Hollywood Reporter. Här finns också en viktig roll åt Paul Giamatti, den hyllade skådespelaren från "Billions" och senast en Oscarsnominerad roll i juldramat "The Holdovers".
 
Originalfilmen från 2005 följde tre turister på resa i Östeuropa, som checkade in på fel hostel utan att veta vilka vidrigheter som väntar där. MovieZines recensent gav 3/5 till en film som "fyller sitt syfte som skräckfilm då man känner sig närmast mörbultad efter den vassa finalen som både skrämmer och chockar"
 
Giamatti var faktiskt nära att hamna i en "Hostel"-film redan för många år sen. Av en slump sprang han på Eli Roth i Prag, enligt en gammal intervju med EW:
 
- Eli var där och filmade "Hostel" och jag spelade in "Illusionisten" och jag träffade honom. Vi pratade faktiskt om att jag skulle komma och döda någon i filmen, men det blev aldrig av.
 
Eli Roth skrev och regisserade de två första "Hostel"-filmerna av totalt tre. Åtminstone den första blev en stor biosuccé med 80 miljoner dollar i intäkter. Regissören var senast bioaktuell med slasherfilmen "Thanksgiving".
| 5 juni 2024 08:00 |