Film

Skribent

Daniel Feldt

18 november 2009 | 20:01

Hoppas på en lång och lycklig festivalrelation

Idag drar Stockholms Filmfestival igång och en handfull personer från MovieZine kommer att bevaka festivalen. Fredrik Adolvsson - vad känner han inför Stockholms Filmfestival? Låt oss kolla!

Vilka filmer känner du mest pepp inför?

"Thirst", "Up in the Air", "Extract" och "Den fantastiska räven", eftersom det är filmskapare bakom jag är väldig förtjust i, och "Humpday" eftersom jag hört mycket gott om den. Just möjligheten att se de där mindre filmerna som inte lär hitta hit annars är nog vad jag är allra mest pepp på.

Vad bör man inte missa i år?

De mindre filmerna som inte lär hitta hit annars. Som alltid. Trots allt, de större, de man vet mest om, lär man ha stora möjligheter att få se på bio ändå.

Vad är din relation till SFF?

Har velat gå i många år, blev av först för två år sedan. Med andra ord känns min relation inte särskilt stark ännu men jag hoppas på ett långt och lyckligt liv tillsammans med den när vi numera bor i samma stad.

Vilken film tror du vinner Bronshästen?

Svår fråga, speciellt eftersom jag inte har jättekoll på vilken typ av film som brukar vinna. Men rent spontant känns det som "The Road" bör ha en riktigt god chans.

Vilken film HOPPAS du vinner Bronshästen?

Någon av de där mindre filmerna, som annars inte får för mycket uppmärksamhet. "Humpday", kanske? Eller "Black Dynamite", bara för sakens skull. Det vore tufft.

| 18 november 2009 20:01 |