Film

Skribent

MovieZine

7 december 2017 | 16:30

Hon tolkar Star Wars-musiken på kyrkorgel

Ulla Olsson släpper EP:n "May The Force Be With You" med John Williams klassiska musik i ny tappning. Lyssna här!
Ulla Olsson är organisten som blandar kyrkorgel med goth och TV-spel. Iklädd korsetter, tyllkjolar och spetsvantar har Ulla framfört musik från TV-spel som Zelda, Super Mario och Castlevania och blivit uppmärksammad i flera medier.

Nu tar Ulla klivet in i en galax långt, långt borta och tolkar Star Wars. Hon släpper nu EP:n "May The Force Be With You" där hon i samband med kommande filmen "The Last Jedi" framför John Williams legendariska ledmotiv och soundtrack. Ulla berättar:

– Både musiken och hela Star Wars-konceptet i sig är ju maffigt, och kyrkorgel är ett lika maffigt instrument. Det låter mäktigt och är jättestort, nästan som en liten lägenhet med tusentals pipor som står uppradade i olika sektioner. Jag tänkte genast att den musiken måste jag ta med till orgeln. Det är symfonisk musik. John Williams är ett geni!
 
 
I helgen håller Ulla en releasekonsert i Katarina kyrka i Stockholm där hon iklädd Princess Leia-outfit framför sin musik, och under början av 2018 spelar hon i kyrkor Sverige runt.
| 7 december 2017 16:30 |