Skribent

Alexander Dunerfors

11 oktober 2013 | 14:01

Homosexuell actionhjälte i Lee Daniels nya film

"The Butler"-regissören sätter Alex Pettyfer i ena huvudrollen.

Med bara fyra filmer på meritlistan har Lee Daniels blivit en erkänd regissör, känd för intressanta skådespelarval och för att aldrig upprepa sig. Efter hyllade dramat "Precious" och ett campy mordmysterium i "The Paperboy" har turen kommit till bioaktuella "The Butler", där ett maffigt stycke amerikansk historia berättas med hjälp av en lång rad spännande skådespelare.

Hans nästa film blir också något helt annorlunda och vågat. I en intervju berättar Daniels att han planerar en actionfilm med gaykaraktärer:

- Tänk en homosexuell "Mr & Mrs Smith" men med två snygga killar som actionhjältarna, säger han till Out.com.

Den ena killen har han redan hittat. Regissören fick upp ögonen för Alex Pettyfer ("Magic Mike") när de spelade in "The Butler":

- Han är en heting, eller hur? Jag älskar honom till döds. Nu måste jag bara hitta den rätta svarta killen som ska spela mot honom.

Frågan är hur lätt finansieringen blir, även för mannen som spelat in över 100 miljoner dollar med sin senaste film. Lee Daniels tror inte att den biten blir något problem, men kanske har han glömt att till och med Steven Soderbergh fick höra att "Mitt liv med Liberace" var "för gay" för biopubliken... Han får fundera på det medan han spelar in filmen om Janis Joplin.

Under tiden, vem vill ni se spela mot Alex Pettyfer i filmen? Är det läge att slå en signal till Michael B. Jordan? Kommentera nedan.

| 11 oktober 2013 14:01 |