Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 juli 2023 | 13:00

Hollywoodstrejken börjar nu även påverka färdiga tv-serier

Den efterlängtade premiären av "The OA"-skaparnas nya tv-serie skjuts upp för att förhoppningsvis tillåta dess skådespelare att göra reklam för serien.
THR rapporterar att "A Murder at the End of the World" blir den första tv-serien att officiellt flytta på sitt premiärdatum på grund av Hollywoodstrejken. Serien är skapad av "The OA"-skaparna Brit Marling och Zal Batmanglij åt den amerikanska tv-kanalen FX, som likt HBO är kända för sina prestigeserier som "Atlanta", "The Bear", "Justified", "What We Do in the Shadows", "Fargo", "The Shield", "Sons of Anarchy", "The Americans" och många fler.
 
Men faktumet att varken Emma Corrin (prinsessan Diana i "The Crown"), Clive Owen eller seriens skapare får göra någon press för sin nya tv-serie inför den planerade premiären i augusti, har nu gjort att man beslutat sig för att flytta fram premiären till november istället. Givetvis med förhoppningen att strejken ska vara avklarad då så både manusförfattare/showrunners och skådespelare får ställa upp på intervjuer och sprida ordet om sina nya serier. 
 
Det här kan nu bli startskottet för en lång rad av andra uppskjutna premiärer, då det är först under september som "höstsäsongen" för tv-serier officiellt drar igång i USA. Så det är troligtvis ett helt gäng kommande premiärer där de olika tv-kanalerna och streamingtjänsterna i USA börjat fundera på huruvida deras serie kommer lyckas hitta fram till tv-tittarna även utan att det görs någon reklam för titlarna innan. 
 
Även på filmsidan har det nyligen börjat skjutas fram premiärer av liknande anledningar, vi har tidigare rapporterat om hur Sony blev först ut att skjuta fram filmpremiärerna för ”Spider-Man: Beyond the Spider-Verse” och ”Kraven the Hunter”.
 

Läs också: "The OA"-skaparna gör en mystisk miniserie åt FX

 
Vilka tv-serier eller filmer under hösten har du börjat oroa dig över att de ska skjutas fram innan vi är framme vid premiärdagen? Kommentera gärna nedan!
| 31 juli 2023 13:00 |