Spel

Skribent

Viktor Eriksson

9 januari 2024 | 16:30

“Hogwarts Legacy” har sålt i 22 miljoner exemplar – fler Harry Potter-spel på väg

Blev förra årets mest sålda spel. Härnäst kan ett spel om trollkarlssporten Quidditch vara på tur.
Det gick minst sagt väldigt bra för “Hogwarts Legacy” under 2023. Utgivaren Warner Bros. bekräftar nu för Variety att magiskolesimulatorn baserad på Harry Potter-böckerna har sålt i svindlande 22 miljoner exemplar.
 
– Spelet gav Harry Potter liv på ett nytt sätt för spelare där de kunde vara sig själva i denna värld och historia. Det är vad teamet på Avalanche strävade efter när de utvecklade spelet och jag tror det är därför som det fått sådant gensvar och fortfarande är det bäst säljande spelet under året i hela industrin världen över, säger David Haddad, chef för Warners Bros. Interactive Entertainment, till Variety och fortsätter.
 
– Det är en position som vanligtvis innehas av en uppföljare till ett etablerat spel så vi är stolta över att vi har kunnat bryta oss in i de högsta leden.
 
Succén innebär också att arbete pågår för fullt på mer spelinnehåll baserat på Harry Potter-världen. Sedan tidigare är det känt att ett spel baserat på trollkarlssporten Quidditch, som till många fans frustration utelämnades från “Hogwarts Legacy”, är på väg. För stunden ska det spelet hålla på att betatestas.
 
– Vi har i dagsläget inget exakt att säga om när spelet kan släppas på marknaden, men vi jobbar hårt för att designa ett spel som fansen kommer tycka om, säger David Haddad.
 
Utöver Quidditch-spelet säger David Haddad att arbete också pågår med “flera andra saker” som ännu inte presenterats och som enligt Warner Bros. Interactive-chefen “kommer låta fansen vara en del av den här världen och berättelsen och dess karaktärer på djupare och djupare sätt”.
 
Vad hade du velat se i ett framtida Harry Potter-spel?
 
| 9 januari 2024 16:30 |