Spel

Skribent

Anders Eklöf

7 mars 2023 | 16:00

"Hogwarts Legacy" försenas till äldre konsoler

Har du väntat på att få spela det hyllade spelet "Hogwarts Legacy" på PS4 eller Xbox One, får du vänta lite till.
För några veckor sedan släpptes det oerhört populära spelet "Hogwarts Legacy", som låter dig bli en elev på skolan för häxkonster och trolldom cirka hundra år innan Harry Potter. På bara två veckor såldes det i över 12 miljoner exemplar, vilket helt klart är imponerande.
 
Spelet är för närvarande ute till PC, Playstation 5 och Xbox Series X/S. Det skulle egentligen släppas till de äldre konsolerna Playstation 4 och Xbox One den 4 april, men nu har det försenats.
 
 
Avalance Software och WB Games har gått ut på sociala medier att versionerna kommer den 5 maj, medan versionen till Nintendo Switch fortfarande släpps den 25 juli.
 
- Vi är oerhört tacksamma över mottagandet för "Hogwarts Legacy" från fans runt om i världen. Teamet arbetar hårt för att leverera den bästa möjliga upplevelsen på alla plattformar och vi behöver mer tid för att göra detta, skriver de.
 
 
Det ska helt klart bli intressant att se hur pass bra det flyter rent grafiskt på Playstation 4 och Xbox One, samt inte minst Nintendo Switch, som har betydligt sämre hårdvara än Playstation 5 och Xbox Series X/S.
 
Faktumet att "Hogwarts Legacy" även kommer till de äldre konsolerna lär dock innebära att försäljningssiffrorna kommer öka ytterligare. Många Nintendo-spelare ser nog fram emot att ta med sig Hogwarts på resande fot.
 

Läs vår recension av "Hogwarts Legacy": "En magisk men bristande spelupplevelse"

 
Väntar du på de här versionerna av "Hogwarts Legacy"?
| 7 mars 2023 16:00 |