Film

Skribent

MovieZine

18 augusti 2020 | 12:00

Hög risk för piracy när "Tenet" får premiär

Stor efterfrågan och stängda biografer kan locka amerikansk publik till illegal nedladdning.
Regissören Christopher Nolan värnar om att hans filmer ska ses på stor duk med bästa möjliga ljud och bild. Ironiskt nog lär många tittare välja att se "Tenet" hemma, på en avfilmad torrent med taskig kvalité. Den risken styrks av en antipiracy-veteran som Variety har talat med:

- "Tenet" är på sätt och vis den perfekta stormen för piratnedladdning. Det är en film som har höga förväntningar på sig. Den har också begränsad tillgänglighet och lider av en fördröjd release.

I Sverige och Europa släpps sci-fi-filmen "Tenet" 26 augusti, med smygvisningar redan från 22 augusti. Publiken i USA får däremot vänta till 3 september - och det är fortfarande inte klart om biograferna i storstäder som New York, Los Angeles eller San Francisco har öppnat till dess.

Artikeln nämner också att många kan vara skeptiska till att gå på bio i pandemitider, vilket ökar risken för piracy ännu mer. 

Warner Bros förväntas öka kontrollen på piratsajter, och uppmana biografanställda att vara extra vaksamma.
 
 
 
Den hemlighetsfulla storfilmen "Tenet" tar sitt avstamp i den internationella spionvärlden, där en man (John David Washington) upptäcker att man kan manipulera tiden. I rollistan finns också Robert Pattinson, Elizabeth Debicki och Kenneth Branagh.
| 18 augusti 2020 12:00 |