Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 februari 2014 | 18:01

Hoffman blev inte klar med sista "Hunger Games"

Så påverkas "Hunger Games"-uppföljarna, serien "Happyish" och hans andra projekt.

Skådespelaren och regissören Philip Seymour Hoffmans hastiga bortgång chockade hela nöjesbranschen i helgen. Många ställer sig också frågan hur hans kommande filmer kommer att påverkas. Flera av bolagen som Hoffman skulle jobba med har gått ut med kondoleanser, och en uppdatering.

Showtime kommer sannolikt inte att gå vidare med TV-serien "Happyish", där Hoffman skulle bära upp huvudrollen. Ett pilotavsnitt är klart men resten av säsongen skulle ha spelats in senare i år.

- Det är svårt att tänka sig vilken riktning serien skulle ta nu. Det fanns inga andra skådespelare påtänkta, säger en källa till E! Online.

Vad gäller hans roll som Plutarch i "The Hunger Games"-serien hade Hoffman en veckas inspelningar kvar på "Mockingjay part 2". Del 1 ska vara färdigfilmad. Hur man än löser de kvarvarande scenerna så kommer det inte att påverka filmernas planerade premiärdatum i november 2014 respektive november 2015, meddelar Lionsgate.

Exclusive Media tittar på hur man ska gå vidare med den övernaturliga thrillern "Ezekiel Moss", där Hoffman skulle regissera Jake Gyllenhaal och Amy Adams i huvudrollerna. Filmen skulle presenteras för köpare i Berlin i februari men det är nu avblåst, tills en ny regissör tar över.

Närmast ser vi Philip Seymour Hoffman i dramat "A Late Quartet" som släpps på DVD i mars. Den 19 september blir det biopremiär för thrillern "A Most Wanted Man" som premiärvisades i Sundance bara häromveckan.

Han hann också spela in dramat "God's Pocket" med bland andra Christina Hendricks.

| 3 februari 2014 18:01 |