Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 oktober 2022 | 19:00

"Hocus Pocus 2" är den största filmpremiären nånsin på Disney+

Häxsystrarna har förtrollat den amerikanska publiken, enligt streamingtjänsten.
Marvel och Pixar har ingenting att komma med mot en trio häxor. Med nostalgi och onda trollformler har "Hocus Pocus 2" lockat de amerikanska tittarna mer än någon annan originalfilm.
 
Efter helgens premiär utropar Disney+ filmen till sin största tittarmagnet hittills. Det baseras på de tre första dagarnas streaming i USA, enligt People.
 
I våras skröt man om ett liknande rekord för Pixar-filmen "Röd", men systrarna Sanderson - med en härlig Bette Midler i spetsen - vet onekligen hur man förtrollar sin publik. Några exakta tittarsiffror har Disney+ dock inte delat med sig av.
 
 
Fantasyfilmen är en länge efterlängtad uppföljare på "Hocus Pocus" från 1993, en bioflopp på sin tid som med åren blivit en stor kultfavorit, speciellt i Halloweentider. Anne Fletcher regisserar den nya filmen som återförenar Midler med Sarah Jessica Parker och Kathy Najimy, redo att sprida skräck i en småstad på nytt.
 
"Hocus Pocus 2" är även den mest sedda filmen på svenska Disney+ just nu, följd av "ZOMBIES 3" och "Thor: Love and Thunder".
| 4 oktober 2022 19:00 |