Film

Skribent

MovieZine

6 juli 2022 | 10:15

Hoberts nya thriller får världspremiär i Haugesund

Richard Hoberts nya film ”Kärleksbevis” avslutar årets filmfestival i Haugesund. Rolf Lassgård och Hedda Rehnberg medverkar i triangeldramat.
Richard Hoberts kommande psykologiska thriller "Kärleksbevis" har valts ut som avslutningsfilm vid den 50-årsjubilerande filmfestivalen i Haugesund.
 
"Kärleksbevis" får här sin världspremiär den 25 augusti, då Hobert intar röda mattan tillsammans med filmens stjärnor Rolf Lassgård, Livia Millhagen och Hedda Rehnberg samt producenten Håkan Hammarén.
 
- Haugesund IFF har alltid varit en av världens bäst programlagda och välarrangerade filmfestivaler. Men Haugesund IFF är mer än så och något extra märkvärdigt i våra tider. Det är en personlig, intim kreativ mötesplats där samtalen mellan inbjudna regissörer, skådespelare, producenter, säljagenter och publiken aldrig är mer än ett cafébord bort. Det är en stor glädje att - återigen - vara inbjuden till filmcaféet på den norska stranden invid Atlanten och världen, säger Richard Hobert i ett pressmeddelande.
 
 
Filmen handlar om paret Thomas och Marie som ska skiljas och möts en sista dag för att tömma och sälja sommarhuset på Österlen. En ung kvinna dyker plötsligt upp, driven av svartsjuka och med en helt egen agenda.
 
"En charmerande film om en skilsmässouppgörelse, som elegant blandar tidvis svart humor med såväl värme som melankoli, och där en trio förstklassiga skådespelare gör solida prestationer", tycker festivalen om sin avslutningsfilm.

"Kärleksbevis" får sin svenska biopremiär den 14 oktober.
| 6 juli 2022 10:15 |