Film

Skribent

Hannes Kinnunen

14 juli 2012 | 23:01

"Hobbit" visas utan 3D och 48 fps

Peter Jackson är på plats på Comic-Con i San Diego för att möta fansen och besvara deras nördiga frågor om "Hobbit".

På Comic-Con bara alltså, i december kommer vi inte undan den nya tekniken. Peter Jackson visade i våras upp 10 minuter från "Hobbit" för olika pressfolk och åsikterna haglade över internet. Vissa tyckte det såg riktigt dåligt ut i 48 fps (bildrutor per sekund) medan vissa andra tyckte det såg rätt bra ut.

Peter Jackson sa att det oftast tar ett tag att vänja sig med den nya tekniken och att folket som fick se dessa 10 minuter kanske inte hunnit vänja sig på bara en så kort tid. Så allt vi hörde därifrån handlade om tekniken, men inte mycket om vad som faktiskt visades. Därför har Peter Jackson valt att visa "Hobbit" på Comic-Con utan 3D och 48 fps och det här är vad han har att säga om det:

- Det är en stor publik som väntar på att få se "Hobbit", och bara lite positiv kritik från Comic-Con kommer ha ett stort intryck på det. Som vi såg på CinemaCon tidigare i år med vår 48 fps-presentation så är det den negativa kritiken som media tar citat ifrån. Jag bestämde mig därför för att visa "Hobbit" på Comic-Con i 2D och i standard 24 fps, så att fokus istället ligger på det som faktiskt visas istället för allt det tekniska. Om man vill se den i 3D och 48 fps är det ett val man får göra i december, säger Peter Jackson.

Det blir ingen tredje "Hobbit" film

Ryktena har cirkulerat på Comic-Con de senaste dagarna om att Peter Jackson skulle utannonsera en tredje "Hobbit" film. Vilket självklart visade sig vara falskt. Enligt Peter Jackson har planen alltid varit att göra två filmer och varifrån ryktet har kommit ifrån kan vi bara spekulera i. Han spelade dock in mer material än vad som kommer att få plats i de två filmerna som just nu håller på att kokas ihop nere i Nya Zeeland. Istället för en till film med det materialet kan vi nog vänta oss extended utgåvor av filmerna som "Sagan om Ringen"-trilogin fick.

Ny trailer i september!

Vi har väntat sedan december förra året på en ny trailer, och nu har Peter Jackson gått och och sagt att den andra trailern kommer att släppas i september. Han berättar även att en ny produktionsblogg kommer att komma snart. Nu är det bara att vänta lite till alltså, vilket vi filmnördar är rätt bra på.

Maffig banner från "Hobbit"

Den kanske coolaste grejen vi har fått se från filmen sedan trailern är Entertainment Weeklys maffiga banner som visar upp olika scener från filmerna, och det ser verkligen bra ut. Bland annat får man en första titt på Bilbos möte med vargarna, vilket i boken är enligt mig bokens höjdpunkt då ett slag mellan vargar och örnar tar vid, tänk dig det på den stora bioduken. Ta en titt på hela bannern på den här länken!

"Hobbit" på Comic-Con

"Hobbit" är på plats nere i San Diego för den årliga Comic-Con mässan och här kommer en rad bilder från "Hobbit"-båset. (bilder från FirstShowing.net)

William, Bert och Tom är på plats, vilka vi såg snabbt skymta förbi i "Sagan om Ringens" extended utgåva där de blivit förvandlade till sten, hur det väl hände får vi se i "Hobbit".

Teaser-posters med Gandalf, Gollum och Bilbo

Två stycken teaser posters har skymtats på Comic-Con prydandes Gandalf, Gollum och Bilbo.

Elijah Wood pratar "Hobbit"

Elijah Wood som spelar rollen som Frodo har svarat snabbt på lite frågor från mässgolvet på Comic-Con.

"Hobbit" delas upp i två filmer som regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013. Kolla även in vår specialsajt för "Hobbit" där du hittar allt om filmerna!

| 14 juli 2012 23:01 |