Film

Skribent

Hannes Kinnunen

26 maj 2012 | 20:01

"Hobbit" har sex kilometer inspelat material

I veckans rapporter berättar vi att Peter Jackson har väldigt mycket inspelat material av "The Hobbit" och så visar vi bilder från uppbyggnaden av Hobbiton.

Under "Sagan om Ringen" spelade Peter Jackson och hans team in hela två kilometer av film vilket är oerhört mycket för en filminspelning och då var det ändå tre filmer. Nu under "The Hobbit" berättar RED som står för kamerorna bakom filmen att Peter Jackson har uppnått den löjligt höga siffran av sex kilometers inspelat material.

Nu är dock "The Hobbit" inspelad digitalt istället för vanlig film så det ligger ju faktiskt inte sex kilometer av filmrullar någonstanns som det gjorde med de två kilometer som spelades in under "Sagan om Ringen", nu måste de istället förlita sig på enorma hårddiskar som motsvarar ungefär 1,100 terabyte eller 1,1 petabyte. Vi snackar inte lite material nu alltså, och då har inte "The Hobbit" ens avslutat sin inspelning.

Bilder från uppbyggnaden av Hobbiton

Uppbyggnaden av Hobbiton är fortfarande i fullgång inför "The Hobbit" och nu har Daily Mail kunnat bjuda på några intressanta bilder från byggarbetet.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013. 

Kolla in vår specialsajt för the "The Hobbit" där du hittar allt om filmerna!

| 26 maj 2012 20:01 |