Film

Skribent

Hannes Kinnunen

7 juli 2012 | 11:01

"Hobbit" är färdiginspelad!

Peter Jackson har nu gått ut på sin facebooksida och berättat att inspelningen för de två "Hobbit"-filmerna är över.

Det här är en tid som jag sett fram emot länge under det ett och ett halft år som jag skrivit dessa Hobbit-artiklar på MovieZine. För det är nämligen vid dessa tider, när filmer är färdiginspelade och med ett halvår kvar tills premiären som det brukar släppas som mest trailers, posters, bilder och annat gott. Så snart kommer det nog börja dyka upp ett par riktiga festligheter. Det här är vad Peter Jackson hade att säga om slutet av inspelningen:

- Vi har gjort det! Inspelningsdag 266 och slutet av inspelning på "Hobbit" är kommen. Tack till vår fantastiska rolllista och vårt team för att ha gjort så att vi lyckats komma så här långt! Nästa stopp: Redigeringen... och Comic Con!

Hugo Weaving pratar "Hobbit"

Hugo Weaving som spelade Elrond i "Sagan om Ringen"-trilogin är tillbaka i "Hobbit". Collider frågade Weaving hur det är att vara tillbaka och spela Elrond igen, nu när filmen utspelar sig 60 år innan "Sagan om Ringen":

- Det har varit väldigt kul att återvända och vara tillbaka på en Rivendell-kuliss igen tillsammans med Ian McKellen. Det var verkligen kul att få träffa gamla vänner igen och att få vara tillbaks i en liknande värld, en värld där tonen är lite annorlunda än vad den var sist. Du är i samma värld, men berättelsen har alltså en annan ton.

Läs resten av den långa intervjun där han pratar med "Hobbit" men även om sin kommande film "Cloud Atlas".

11 nya bilder från "Hobbit"

Entertainment Weekly har haft ett stort Hobbit-special där en hel del bilder från filmen visats. Klicka på bilden nedan för att se dem alla.

"Hobbit" delas upp i två filmer som regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013. Kolla in vår specialsajt för "Hobbit" där du hittar allt om filmerna!

| 7 juli 2012 11:01 |