Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 juni 2015 | 08:30

Hit Girl kan få en egen film

Matthew Vaughn har en kul idé för "Kick-Ass"-hjältinnan.
Amatörhjälten Kick-Ass och den unga lönnmördaren Hit Girl kan återkomma i fler filmer, även om det verkar osannolikt med tanke på hur de två första gick trögt på bio. Regissören Matthew Vaughn säger i en intervju med Yahoo! att han spånar på nya idéer kring Mark Millars verk.

- Vi har jobbat på en idé för en prequel, om hur Hit Girl och Big Daddy blev Hit Girl och Big Daddy. Det finns en rätt kul idé. Om vi gör den, kan det förhoppningsvis gottgöra dem som inte gillade ”Kick-Ass 2” så att vi sedan kan göra ”Kick-Ass 3”. Jag tror att vi behöver göra den här prequeln för att folk ska återupptäcka kärleken till den första filmen.

Jag gillar tankesättet: tvåan floppade, så låt oss göra två filmer till och ställa allt till rätta!

Fansen ska kanske inte jubla riktigt än, för Mark Millar berättar för Slashfilm att det bara är löst snack än så länge:

- Det händer inget officiellt. Matthew har pratat informellt om en idé för Hit Girl, vi har inte diskuterat trean alls. 

”Kick-Ass” är enligt mig ett helskönt bidrag till superhjältegenren, en genre som den både driver med och omfamnar helhjärtat. Men det borde ha stannat vid en film. ”Kick-Ass 2” tyckte jag var bra underhållning, men enligt andra rörig och onödig. Men är någon verkligen taggad på två filmer till? En prequel skulle dessutom innebära att Chloe Moretz måste ersättas i rollen, vilket bara det är ett tecken på att man ska låta bli.

Vad tycker ni: vill ni se mer av Kick-Ass och Hit Girl?
| 18 juni 2015 08:30 |