Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 september 2017 | 00:00

History Channel bekräftar: Det blir minst 40 nya avsnitt av "Vikings"

Den första halvan av "Vikings" femte säsong har premiär den 30 november i år. Men redan nu bekräftar History Channel att även en sjätte säsong är beställd.
Den sjätte säsongen av "Vikings" har alltså beställts redan innan den femte har hunnit dra igång. Likt de senaste säsongerna kommer även den sjätte att bestå av 20 avsnitt, rapporterar Variety.
 
"Michael Hirst [seriens skapare och manusförfattare] har bara hunnit skrapa på ytan av sin episka saga. Vi ser fram emot att få fortsätta vårt samarbete med en av de bästa manusförfattarna under den här eran av Peak TV, samtidigt som vi underhåller våra tittare med 40 nya avsnitt fördelat på de kommande två säsongerna," säger Eli Lehrer, vice programchef för History Channel.
 
Den femte säsongen av "Vikings" kommer att skådespelas av Jonathan Rhys Meyers, Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Alex Høgh Andersen, Jordan Smith, Marco Ilso och givetvis vår egna Gustaf Skarsgård som Floki. Det återstår nu att se hur många av dem som överlever länge nog för att få dyka upp även i den sjätte säsongen.
 
 
Gustaf Skarsgård, som också är klar för en stor roll i nästa säsong av "Westworld", är däremot inte den ende Skarsgårds-brodern det går bra för just nu. Storebrorsan Alexander är en av favoriterna att vinna en Emmy för sin insats i "Big Little Lies" nu under helgen, och lillebrorsan Bill har vi ju tjatat om ett tag... men det går minst sagt helt okej för honom och hans porträtt av clownen Pennywise i "Det" också.
 
HBO Nordic visar de nya "Vikings"-avsnitten simultant med History Channel i USA. Alla tidigare säsonger av Vikings är tillbaka på HBO Nordic samtidigt som premiären av säsong fem, den 30 november.
 
 
Kommer du med glädje kunna bänka dig framför 40 avsnitt till av "Vikings", eller har du redan fått nog av History Channels succéserie? Kommentera nedan!
| 13 september 2017 00:00 |