Serie

Skribent

MovieZine

16 september 2019 | 16:20

"His Dark Materials" får tv-premiär i november

Den efterlängtade nyfilmatiseringen av Philip Pullmans boktrilogi börjar på HBO Nordic den 4 november.
Äntligen har vi fått ett premiärdatum för en av höstens mest efterlängtade serier. HBO Nordic bjuder på en storslagen fantasy-saga i "His Dark Materials", baserat på Philip Pullmans bokserie, "Den mörka materian".

Serien följer Lyra (Dafne Keen från "Logan"), en vanlig men modig flicka från en annan värld. När hon söker efter sin kidnappade vän avslöjas en grupp med stulna barn vilket väcker en strävan av att förstå ett mystiskt fenomen som kallas Stoft.

Förutom Dafne Keen i rollistan ser vi också Ruth Wilson ("The Affair") som Mrs. Coulter, Lin-Manuel Miranda ("Mary Poppins kommer tillbaka") som Lee Scoresby, James McAvoy som Lord Asriel och Clarke Peters ("The Wire") som rektorn på Jordan College.
 
 
I fantasyserien utforskas en värld med talande djur. Människorna kan se både sina egna och andras själar i form av daimoner. Varje person har sin egen daimon som är en fysisk manifestation av människans själ i form av ett djur. Daimoner har mänsklig intelligens och talförmåga. Prepubertala barns daimoner kan byta form och förvandla sig till vilka djur som helst. När en människa kommer i puberteten antar daimonen en permanent form som den sedan har resten av livet.

De andra djuren som kan tala i serien är isbjörnarna som lever i den frusna vildmarken i norr. Isbjörnarna, som också kallas pansarbjörnar, är mänskliga och har sina egna kulturer och lagar. Lyra möter en av pansarbjörnarna på sin färd, Iorek Byrnison, som Joe Tandberg ("The Innocents") gör rösten till.
 
Large b2fcf83facce84ad1d41a6ca1861d1d9 hisdark1
 
Första säsongen "His Dark Materials" består av åtta avsnitt, och får premiär på HBO Nordic den 4 november. En andra säsong är redan beställd. Varje säsong följer en bok ("Guldkompoassen" och "Den skarpa eggen"), och planen är att låta barnskådespelarna växa till sig lite innan den tredje säsongen (baserad på "Bärnstenskikaren") spelas in.
 
Har du läst böckerna? Hur är förväntningarna på tv-serien?
| 16 september 2019 16:20 |