Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

22 januari 2019 | 13:00

"Highlander" kan komma tillbaka som tv-serie

"John Wick"-regissören Chad Stahelski sneglar mot streamingtjänster för sin äventyrs-reboot.
Att actionäventyret "Highlander" ska få en reboot skrev vi redan för tio år sen. Sedan dess har det inte hänt mycket mer, än att Ryan Reynolds var ombord ett tag, liksom regissören Juan Carlos Fresnadillo ("28 veckor senare").

Sedan 2016 är istället "John Wick"-regissören Chad Stahelski kopplad till projektet. Anledningen till att det tar tid, säger han, är att det finns mycket material och han vill göra historien rättvisa.

- Vi försöker få det att bli av. Alla som känner till "Highlander" vet att det är köttigt. Det finns mycket potential. Vi försöker bara räkna ut hur vi gör för att inte sabba det, har han sagt till Collider.

"Highlander" är mest känt för action/äventyrsfilmen från 1986, med Christopher Lambert i huvudrollen som odödlig krigare. Men det finns totalt sex filmer, tre tv-serier, samt serietidningar, tv-spel och mer.

Stahelski är inte främmande för att ta sin reboot till tv istället:

- Se bara vad Netflix gör med serier nu. Och som actiondesigner ser jag på "Game of Thrones" där två-tre avsnitt har varit mer explosiva än 90 procent av alla filmer. De förändrar hur filmer släpps och de ger filmskapare utrymme, utan att behöva tänka på öppningshelgen på bio. Så vi vill utforska olika media och se vad som är bäst för oss.

Frågan är om "Highlander" fortfarande är relevant för fans? Vill ni se Stahelski ta sig an en reboot? Kommentera nedan.
| 22 januari 2019 13:00 |