Spel

Skribent

Viktor Eriksson

8 december 2023 | 04:23

Hideo Kojima och Jordan Peele gör skräckspelet “OD” ihop

“Det är ett spel, tro inget annat, men det är också en film och en helt ny form av media", säger spelskaparen.
I samband med årets upplaga av The Game Awards dök spelvärldens mesta auteur, Hideo Kojima, (“Metal Gear Solid”, “Death Stranding”) upp för att visa upp sitt nya spel “OD” som utvecklas tillsammans med Xbox Game Studios.
 
Spelets första trailer ger onekligen en känsla för stämningen i “OD” men som så ofta när det kommer till Hideo Kojima är det också väldigt kryptiskt.
 
– Jag gillar att alltid försöka utmana mig själv och göra nya saker, banbrytande saker, det är min regel. Det här spelet görs med hjälp av Xbox Game Studios och kommer använda deras molnspelsteknik för att ta fram något som är engagerande men som också ingen sett tidigare, säger Hideo Kojima och fortsätter.
 
– Det är ett spel, tro inget annat, men det är också en film och en helt ny form av media.
 
 
I centrala roller för “OD” syns i vilket fall Sophia Lillis, Hunter Schafer och Udo Kier. Och i utvecklingen av "OD" samarbetar Hideo Kojima också kreativt med ingen mindre än filmregissören Jordan Peele (“Get Out”, “Us”, “Nope”).
 
– Vad han (Kojima) håller på att koka ihop här är helt uppslukande, fruktansvärt skrämmande och jag är så ärad att får samarbeta med den bästa spelskaparen någonsin, säger Jordan Peele.
 
– Jordan är ett geni och jag är ett stort fan. När vi träffades så kändes det som vi redan kände varandra. Vi trivs ihop, vi gillar samma saker och vi ville göra något tillsammans, säger Hideo Kojima och fortsätter.
 
– Jag är en spelskapare som växte upp med att titta på filmer. Jordan spelade spel när han växte upp och är en filmskapare. Så därför kommer det här samarbetet blir riktigt grymt.
 
Hideo Kojima flaggade samtidigt för att han också kommer att samarbeta med ännu fler kända kreatörer i utvecklingen av “OD”.
 
– Vad jag kan säga just nu är att det inte bara är Jordan utan jag har andra kreativa samarbetspartners. Men de är alla legender och det kommer bli fantastiskt. Jag kallar dem för "The Avengers", säger Hideo Kojima.
| 8 december 2023 04:23 |