Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

28 juni 2015 | 18:00

Hetaste tv-premiärerna i juli

Det finns guldkorn att hitta trots att det är mitt i sommaren.
Här de mest spännande tv-starterna i svensk tv, både helt nya serier och kära återseenden. Med reservation för sena ändringar.

Bokmärk!

Torsdag 2 juli


Under the Dome - Kanal 5 börjar sända tredje säsongen.

Måndag 6 juli


Premiär! "Jonathan Strange & Mr Norell"  - C More visar BBC:s miniserie om två män med magiska förmågor som möts i England under Napoleonkrigen på 1800-talet. Huvudrollerna spelas av Bertie Carvel och Eddie Marson. De sju avsnitten baseras på Susannah Clarkes roman med samma namn. Manus har skrivits av engelsmannen Peter Harness (som numera bor i Malmö, se relaterade artiklar).

Onsdag 10 juli


"Dominion" - andra säsongen drar igång på HBO Nordic. 

Söndag 12 juli


"Hannibal" - tredje och - vad det verkar - sista säsongen med Mads Mikkelsen i titelrollen startar i Kanal 9. 

"Rizzoli & Isles" - Kanal 9 visar sjätte säsongen.

Måndag 13 juli


"Masters of Sex" - tredje säsongen startar i HBO Nordic och utspelar sig 1966.

"Ray Donovan" - HBO Nordic börjar sända tredje säsongen av det Liev Schrieber-ledda dramat. 

Se trailer: 


Fredag 17 juli


"BoJack Horseman" - dags för andra säsongen av den avdankade hästkomikern på Netflix. I rollerna bland andra Will Arnett och Aaron Paul.

"Falling Skies" - C More börjar visa femte och sista säsongen av aliendramat.

Lördag 18 juli


Premiär! "Constantine" - Kanal 11 visar den redan nedlagda tv-versionen av DC Comics-serien. Handlar om demonjägaren John Constantine (Matt Ryan). NBC gav "Constantine" 13 avsnitt, det sista sändes i USA i februari. Sen var det slut. Det var mycket buzz kring serien när den var på gång, men det blev upp som en sol och ner som en pannkaka i detta fall.

Se trailer:


Onsdag 22 juli


Premiär! "Catastrophe" - SVT visar denna brittiska Channel 4-komedi, som redan fått en andra säsong beställd, om vad som händer när en amerikansk man  gör en irländsk kvinna med barn när han är på tjänsteresa i Storbritannien. Rob Delaney och Sharon Horgan har både skapat serien och skrivit den. Samt spelar de bägge huvudrollerna. 

Fredag 31 juli

Premiär! "Wet Hot American Summer: First Day of Camp" - stjärnspäckad Netflix-prequel till den lika stjärnspäckade filmen "Wet Hot American Summer", som kom 2002. Om ledare och deltagare på ett amerikanskt sommarläger. Med bland andra Amy Poehler, Bradley Cooper, Paul Rudd och Jon Hamm. 

Se trailer: 


Vilka av de ovanstående serierna har du tänkt se?
| 28 juni 2015 18:00 |