Wet Hot American Summer: First Day of Camp 2001-2017

Komedi
USA
30 MIN
Engelska
Wet Hot American Summer: First Day of Camp poster

Synopsis

På Camp Firewood kan precis vad som helst hända! I kultkomedi-filmen fick vi följa sista sommardagen. Nu är det dags att se händelserna som formade rollfigurerna under Camp Firewoods första dag. Med en stjärnspäckad rollista är det upplagt för skratt i denna parodi på 80-talets tonårs- och lägerfilmer.
Ditt betyg
2.7 av 133 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
2
SÄSONG 1
SÄSONG 2
01
Campers Arrive
2015-08-01
02
Lunch
2015-08-01
03
Activities
2015-08-01
04
Auditions
2015-08-01
05
Dinner
2015-08-01
06
Electro-city
2015-08-01
07
Staff Party
2015-08-01
08
Day Is Done
2015-08-01

Recensent

Andreas Samuelson

4 augusti 2015 | 09:00

Toppensemble lyfter skruvad humor

Kultfilmen från 2001 har fått en prequel i TV-format och som i föregångaren så är det absurd, skruvad humor i alla dess former som gäller. Aningen ojämnt och allt är inte lika roligt men det är ett underhållande alternativ till korkade sitcoms – och en sådan här ensemble lär du inte stöta på i något annat sammanhang.
Har man inte upptäckt filmen ”Wet Hot American Summer” från 2001 så är det verkligen på tiden. En smått absurd men hejdlöst rolig komedi om ett sommarläger på 80-talet. Filmen floppade men uppnådde kultstatus på senare år och nu kommer alltså en TV-prequel, en serie som berättar förhistorien, av och med samma gäng.

Det är naturligtvis en absurd idé med tanke på att skådespelarna är nästan 15 år äldre nu men spelar fortfarande tonåringar. Det speglar dessutom originalfilmens upplägg att utspelas under en och samma dag vilket även serien gör. Det är absurditet på en underhållande nivå – glimten i ögat är påtaglig när Amy Poehler påpekar hur naturligt vacker hon är eftersom hon bara är 16 år gammal.

Liksom i filmen finns ingen direkt huvudstory utan en samling karaktärer och sidointriger, de flesta bekanta arketyper från 80-talsfilm. Serien utvinner mycket genom att i traditionell stil faktiskt berätta rollfigurernas förhistorier – hur teaterbögarna Bradley Cooper och Michael Ian Black träffades, hur lägerkocken Christopher Meloni blev en knäpp Vietnamveteran. Ja, till och med en talande konservburk har en story! Romanser inleds och tar slut från höger till vänster, en musikal ska repas och spelas upp, ett företag har spillt ut kemiskt avfall och ska stämmas – allt under en och samma dag.

Där filmen hade en tydligare ton blir det här lite mer ojämnt. Det är för lite många historier och personer för en miniserie med halvtimmeslånga avsnitt. Mycket roar men ibland haltar det och vissa sekvenser känns mer som transportsträckor. En av skaparna, Michael Showalter, upprepar sin romantiska hjälte från filmen men har tappat lite av sin charm och prestationen håller inte samma klass som de imponerande motspelarna.

Lyckligtvis är motspelarna en av de bästa komediensemblerna på länge. Det är kul att nästan samtliga skådespelare från filmen (inklusive då okända namn som Cooper och Elizabeth Banks) återvänt men också fått sällskap av en rad begåvade stjärnor. Det är ingen överraskning att Kristen Wiig och Michael Cera stjäl varje scen de medverkar i men det är desto roligare att se vanligtvis mer nedtonade skådespelare som Chris Pine, John Slattery och Lake Bell släppa loss.

”Wet Hot American Summer: First Day of Camp” är perfekt TV när man är ute efter något mer lättsamt men vill undvika korkade sitcoms. Extra rolig är den att se i samband med filmen och upptäckta detaljer och referenser. Det är knappast sofistikerad humor och stundtals går det lite på tomgång. Men vill du se "Weird Al" Yankovic förvandlas till Jon Hamm så vet du vad du ska välja.
| 4 augusti 2015 09:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Wet Hot American Summer: First Day of Camp
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu