Film

Skribent

Anders Eklöf

5 juli 2022 | 16:00

"Coraline"-regissörens nya Netflix-film handlar om demoner

Stop motion-mästaren Henry Sellicks kommande film "Wendell & Wild" har premiär på Netflix senare i höst.
Redan för fyra år sedan kunde vi berätta att regissören Henry Selick håller att göra en ny stop motion-film kallad "Wendell & Wild" till Netflix.
 
"Wendell & Wild" är den första filmen av regissör sedan "Coraline" från 2009 och har premiär på Netflix i oktober senare i år. Henry Selick har sedan tidigare gjort "The Nightmare Before Christmas" och "James och jättepersikan".
 
Filmen handlar om två demonbröder (spelade av Keegan-Michael Key och Jordan Peele) som försöker fly från helvetet med hjälp av den rebelliska 13-åriga flickan Kat (Lyric Ross).
 
Idén till filmen kommer från "en av mina gamla berättelser inspierad av mina söner när de var små", säger Henry Sellick till tidningen Empire.
 
- Jag tänkte på dem som demoniska ibland, så jag ritade dem lite som demoner som blev Wendell och Wild, säger han till tidningen.
 
Empire har även fått en exklusiv bild från filmen, som du kan se här.
 
43548431127104174a2ae56efb3ca724 wendell and wild excl
 
 
Kat beskrivs som en tuff tjej som skakar om hennes flickskola när hon gör sig själv till en afropunkprinsessa, en musikgenre som kommer ha en stor roll i filmen.
 
- När du ser henne med sin gamla boombox lyssna på den här X-Ray Spex-låten med Poly Styrne, får det mitt hjärta att sväva, säger Henry Sellick, som onekligen verkar vara ett stort fan av genren.
 
"Wendell & Wild" har premiär på Netflix i oktober 2022.
 
Vad tycker du om regissörens tidigare filmer?
 
| 5 juli 2022 16:00 |