Film

Skribent

Alexander Svensson

5 april 2024 | 20:00

Henry Cavills stora dunderflopp kommer snart till Apple TV+

Matthew Vaughns senaste floppade på bio, men kanske går den hem hos Apples prenumeranter?
Efter en bioperiod som lämnade mycket att önska (dvs det blev en flopp) så actionkomedin “Argylle” nu redo att flytta in mer permanent på Apple TV+. Filmen, som är Matthew Vaughns senaste spionäventyr har fått ett surt mottagande från de flesta (här på MovieZine fick den 2/5 i betyg), men förhoppningen lär vara att den ändå lockar tittare hos Apple.
 
“Argylle” följer författaren Elly Conway vars böcker om mästerspionen Argylle finns på allas läslistor. De visar sig dock ligga alldeles för nära den komplott som en global skurkorganisation ägnar sig åt, vilket leder till att Elly jagas av alla möjliga och omöjliga agenter i en oförutsägbar berättelse.
 
Kanske inte filmhistoriens mest självklara frisyr...
 
Rollistan leds av Bryce Dallas Howard i rollen som Elly, även om Henry Cavill (med märklig frisyr) som Argylle fått stå i centrum under filmens PR-kampanj. Övriga roller i filmen görs av Sam Rockwell, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, Dua Lipa, John Cena, Ariana DeBose, Catherine O’Hara och en tveksamt CGIad katt.
 
I likhet med Vaughns “Kingsman”-filmer så innehåller “Argylle” gott om urspårade (och färgglada) actionsekvenser, och en berättelse fylld med vändningar. Perfekt fredagsunderhållning med andra ord! “Argylle” flyttar in på Apple TV+ den 12 april.
 
Har du sett "Argylle" än? Vad tycker du?
 
| 5 april 2024 20:00 |