Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

7 februari 2024 | 13:00

Henry Cavill är skeptisk till sexscener: "Jag förstår dem inte"

Har du någonsin undrat vad "Man of Steel"- och "Witcher"-skådisen tycker om sexscener? Då behöver du inte undra länge till, för vi har svaret!
Henry Cavill och regissören Matthew Vaughn är högaktuella med spionfilmen "Argylle", och gästade nyligen tillsammans podcasten "Happy Sad Confused".
 
Ämnet kom in på sexscener, när Vaughn började prata om hur han aldrig filmar sådana eftersom han inte förstår sig på dem. Cavill var inte sen att stämma in:
 
- Jag tror att de ibland är överanvända nuförtiden. Det är när man har en känsla av att man tänker "Är det här verkligen nödvändigt? Eller är det bara människor med mindre kläder på sig?", och det är då man börjar bli mer obekväm och tänker "Det finns ingen prestation här, det finns ingen del som kommer att bära med sig resten av filmen".
 
Cavill menar visserligen att det finns bra sexscener, att det finns tillfällen då för historien eller karaktärerna framåt, men det verkar vara en regel snarare än undantaget.
 
- För det mesta kommer den mänskliga fantasin att övertrumfa det, och därför tycker jag att det kan vara lite fusk om ett tv-program eller en film bara är fylld med snurrande kroppar.
 
Rimligt, eller hur?
 
"Argylle" är just nu aktuell på svenska biografer.
 
Här kan du kolla in hela avsnittet av podcasten, det är dryga 50 minuter långt och innehåller mycket mer än  bara sexsnack:
 
Håller du med Henry om sexsener i film? Kommentera och diskutera gärna här nedanför.
 
| 7 februari 2024 13:00 |